Бизнесменът В. Байрактарски напуска АБВ заради решението на партийния председател Вл. Елезов да подкрепи Ат. Камбитов

06 Ноември 2019 | 16:27
2 коментара
Политика

Благоевградският бизнесмен Валери Байрактарски напуска партия АБВ заради авторитарното решение на общинския председател Владимир Елезов да подкрепи преди изборите вече бившия кмет от ГЕРБ Атанас Камбитов.

„Елезов предаде не само мен, но и всички останали в листата на партията за участие в тези избори – мотивира решението си Байрактарски. – Лично аз в продължение на 2 месеца работих за независимия кандидат за кмет Румен Томов, с когото се познаваме много отдавна. Разбрах, че от името на партия АБВ Владимир Елезов е решил да подкрепи Камбитов чак на 11 октомври, когато в общината дойде Румен Петков и тримата подписаха някаква декларация за сътрудничество и партньорство. Категоричен съм, че освен може би Кирил Ваклинов, който обаче не е член на АБВ, никой друг в листата не беше уведомен, че ще подкрепяме Камбитов. В същото време тя вече бе регистрирана и нямаше как да се откажем от нея. Фактът, че самият Елезов не успя да влезе в новия Общински съвет, аз го приемам като възмездие за действията му по време на самата кампания и тези солови решения. И резултатите показват, че не само аз мисля така – обидно е съветническата ни листа да събере само 1210 гласа, а самият водач Владимир Елезов да е едва с 60 преференциални гласа. Затова не искам вече да имам нищо общо нито с него, нито с партия АБВ“.

Припомняме, че без до онзи момент да е членувал в каквато и да е партия, В. Байрактарски стана член на АБВ преди местните избори през 2015 г. заради близостта си с основателя й, президента Георги Първанов. Оттогава място №7 в листите за всички избори, в които участва АБВ в Благоевград, остана запазено за него заради слабостта му към тази цифра.

„Не е вярно, че хората в листата не са знаели за решението да подкрепим Камбитов, самия Байрактарски съм го водил при бившия кмет, друг е въпросът, че по време на предизборната кампания той ходи и в щаба на кандидат-кмета Валери Смиленов, а на закриването й бе в щаба на Томов“, коментира вчера Елезов, на когото не стигнаха 38 гласа, за да влезе в Общинския съвет на Благоевград./Струма/

Добавени коментари

След дъжд качулка публикува:
06 Ноември 2019 | 20:02
Партийния аргатин си остава аргатин на власт владеещите за цял живот.
Ха Ха публикува:
06 Ноември 2019 | 17:18
Ебати селският хитрец, защо не напусна абв, когато елезов подписа, а едва сега? Защото не беше сигурен в победата на Румен Томов, а сега се нареждаш опашката за облаги! Както и много други, които са "помагали" на Томов да спечели.

Добавете Вашия коментар

TOP