Бизнесменът Николай Динков-Нинджата направи първа копка на проект за основна реконструкция на осем улици в Благоевград

22 Април 2021 | 18:26
0 коментара
Общество
Бизнесменът Николай Динков-Нинджата направи първа копка на проект за основна реконструкция на осем улици в Благоевград. Това са улиците „Васил Априлов“,„Неофит Рилски“, „Патриарх Евтимий“, „Борис Сарафов“, „Сергей Румянцев“, „Сава Михайлов“, „Петър Стоянов“ и „Алеко Константинов“.
 
Стартът на проекта беше даден със символична първа копка, която беше направена от временно изпълняващия длъжността кмет на общината Ясен Попвасилев. На церемонията присъстваше целият кметски екип, както и доскорошният кмет инж.Румен Томов. Средствата за ремонта, около 5 млн. лева, са осигурени чрез заем от фонд "ФЛАГ".

Тотомилионерът Николай Динков - Нинджата се насочи мощно в строителния бранш. Чрез фирмата „ВИП Трейд енд билд” ЕООД изгражда престижни обекти, отговарящи на всички изисквания за качество и евростандарти, в целия диапазон на строителната индустрия.

Към момента фирмата извършва строително-ремонтни дейности за няколко милиона лева в община Благоевград, Дупница, Кресна, Струмяни и Сандански.

"Хората чакат този проект повече от 20 години. Ще бъде направена подмяна на ВиК мрежата, както и преасфалтиране на пътната настилка и реконструкция на тротоарите. Надяваме се до 7-8 месеца да приключим", каза в интервю за Радио Благоевград инж. Венелин Трошанов, зам.-кмет по строителството в община Благоевград. 

По думите на временно изпълняващия длъжността кмет Ясен Попвасилев всички фирми, които ще работят по реконструкцията на тези улици, са от Благоевград.
"Така Общината помага на бизнеса от града ни да запази работни места и да реализира печалби", допълни Попвасилев.
"Изпълнението на тези строително-монтажни работи е плод на наша усилена работа няколко месеца назад, за да убедим Общинския съвет, че това е необходимо за жителите на тези улици, тъй като по наша информация старата ВиК мрежа не им създаваше добри условия за живот. Мазетата им бяха пълни с фекални води и нямаха възможност да ги ползват, затова беше необходимо да се изтегли този кредит и да се облагороди квартала", каза по време на събитието Румен Томов.
От общинска администрация предварително се извиняват за създаденото неудобство и молят гражданите за съдействие и търпение.
TOP