Бизнесменът Николай Динков-Нинджата е най-големият дарител на благоевградския зоопарк!

06 Декември 2023 | 11:11
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Бизнесменът Николай Динков-Нинджата е най-големият дарител на благоевградския зоопарк!

Две телета и четири прасета, закупени от кланица бяха дарени за храна на лъвовете и вълците в зоопарка. Днес лъвът Манол получи над 40 килограма прясно месо, вълците също получиха дневната си дажба.

Припомняме, че г-н Динков е първият отзовал се за спасяването на малките лъвчета, които бяха приютени във варненския зоопарк. Той предложи на тогавашното общинско ръководство да поеме изцяло отглеждането на новородените Симба и Бамби и изграждането на чисто нова клетка за тях, но идеята му не бе посрещната радушно.

Манол

Собственикът на една от най-мощните строителни компании  „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД” ЕООД, от години храни родителите на Симба и Бамби, месо получават вълците и лисиците. Маймуните получават кашони с банани, а мечките ябълки и мед.

По това време г-н Динков многократно е превеждал всеки месец по 2 000 лв. за храна на Симба и Бамби за тяхното отглеждане.

Община Благоевград сериозно бе абдикирала от задълженията си и благоевградския зоопарк бе оставен на произвола на съдбата и се наложи Нинджата да закупи фризер в който да се съхранява месото за животните. По желание на г-н Динков благородните му деяния никога не са се афиширали. Тази статия, която ние публикуваме е по повод статия в местната клюкарка в която пише абсолютни глупости, за пореден път.

„А тези „журналисти“ от местната клюкарка, дали някога през живота си са дали поне два лева за благотворителност? Едва ли! Хубаво е преди да пишат подобни глупости да се запознаят с фактите, но те и на това не са способни“, сподели пред VIP Media Press Николай Динков – Нинджата.

TOP