Бизнесменът Георги Хаджимаргаритов обяви, че се кандидатира за кмет на Петрич, получава подкрепата на десни партии

28 Август 2015 | 21:49
0 коментара
Общество
Бизнесменът Георги Хаджимаргаритов обяви, че се кандидатира за кмет на Петрич, получава подкрепата на десни партии

След месеци лутания по партии и сдружения бизнесменът Георги Хаджимаргаритов обяви, че ще се кандидатира за кмет на Петрич. Името му ще бъде издигнато от коалиция. В нея се очаква да влязат три малки десни партии.

Според източници от Реформаторския блок, една от партиите, която ще му даде рамо, е Българска нова демокрация. Неин председател в Петрич е служителят на местната ВиК Ивайло Христов. Той е известен като дясната ръка на заместника на кмета Вельо Илиев по ТСУ Христо Георгиев. За сега остава в тайна кои са другите две партии, които ще подкрепят кандидатурата на Хаджимаргаритов.

Още една дясна партия – СДС – Петрич, през последните дни сериозно преговаряше с Хаджимаргаритов и почти бе стигнала до решението да го подкрепи за кандидат за кмет на Петрич. Сините искаха да издигнат кандидатурата му, за да дадат урок на съпартиеца си Вельо Илиев, който отказа да поведе тяхната листа, и ще води друга. Инициатор на идеята СДС да има свой кандидат за кмет на Петрич, когото да противопостави на Илиев, е бизнесменът Ангел Пешев. Показателен факт  за това, че петричките седесари сериозно искат да „накажат” съпартиеца си, който им обърна рамо, е това, че Пешев ще бъде на второ или трето място в листата на СДС. Вельо Илиев обаче чрез централата на синята партия в София успя да спре съпартийците си да подкрепят Хаджимаргаритов.

Георги Хаджимаргаритов се очертава като десен кандидат. При това положение ръководството на БСП – Петрич и председателят на тази най-голяма лява партия трудно ще обяснят на своите членове и симпатизанти с какви мотиви столетницата ще подкрепи кандидатурата на Хаджимаргаритов, и как той ще гарантира осъществяването на предизборната програма на социалистите. Идеята за подкрепата за неговата дясна кандидатура се очаква да срещне сериозна съпротива от страна на социалистите, които в събота провеждат общинска конференция. Сред основните въпроси, които ще обсъждат, е и този дали да подкрепят Георги Хаджимаргаритов, или да издигнат за кандидат за кмет на Петрич човек от червените партийни редици.  

Добавете Вашия коментар

TOP