Бизнесмен от Добринище спечели проект по ПРСР, произвежда рекламни материали за Европа, Америка, Австралия и Япония

22 Март 2023 | 21:07
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Бизнесмен от Добринище спечели проект по ПРСР, произвежда рекламни материали за Европа, Америка, Австралия и Япония

Асен Халачев от Добринище спечели проект по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.) (ПРСР), благодарение на което една стара плевня, бе преустроена в модерна база, произвежда продукция, която се пласира на четири континента, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.



Проектът е реализиран по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програмата. „С изпълнението му закупих три машини: комбиниран файбър лазер с ЦПУ-рутер, плоскопечатен принтер и СО2 лазер“, разказа за медията ни Асен Халачев. Освен това е изцяло ремонтирана стопанската сграда, която сега се помещава производствена база на дружеството. Тя е разположена на два етажа и е оборудвана с най-съвременна техника.


„Субсидията, която ни бе предоставена е 50 на сто от инвестицията по проекта. Това е голяма помощ за бизнеса“, обясни бенефициентът по Програмата. И допълни, че новата техника им помага изключително много в развитието на дейността си, а предприятието им специализирано в изработката на сувенири.


Близо година му е отнело събарянето на старата сграда и изграждането на нова, а по проекта е открил три нови работни места.
"Работата е перспективна, изисква специфични умения. Екипът ми разработва нови проекти, чрез които търсим нови пазари. Програмата ми помогна много, основният проблем бе докато се задвижат нещата, от кандидатстването до одобрението минаха две години. Но в интерес на истината съм очарован от служителите на ДФЗ, помагаха ми по всякакъв възможен начин, което искрено казано не съм очаквал.


Работим основно за износ, с такъв вид производство се занимаваме от 2014 г. , основният ни пазар е Америка, Западна Европа, Австралия, Япония, откъдето са по-големите ни поръчки“, добавя Халачев.Той работи от една година, в момента разработва нови продукти и пазари./БГНЕС

***

Материалът е финансиран по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), с подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Добавете Вашия коментар

TOP