Бизнесдамата Надежда Бацанова тартор на групата за купуване на гласове

14 Април 2021 | 18:43
1 коментара
Криминално

Бизнесдамата и неуспял кандидат в няколко избори Надежда Бацанова от Петрич е арестуваната като ръководител на престъпната група за търгуване на гласове. За схемата бе огласено от прокуратурата днес, а по първоначални данни Бацанова е с мярка за неотклонение "Задържане под стража". 

Надежда Бацанова е дъщеря на Христо и Добринка Бацанови. Майка ѝ е общинска съветничка в Общинския съвет на Петрич. От там са и бизнес и политическите интереси на Бацанова. Майка ѝ Добринка е общинска съветничка в Общинския съвет на Петрич. Фамилията държи кабелна телевизия "БАЦ", едноименен спа комплекс и метан станции. 

 

Самата Надежда е кадидат за евродепутат от ПП БАСТА на изборите през 2014 година. Била е и кандидат за общински съветник в Петрич, както и баща ѝ Христо Бацанов. 

Профил точно с тези характеристики очерта днес и прокуратурата. Според държавното обвинение Бацанова непрекъснато е комуникирала директно с лидер на партия-кандидат за изборите за народни представители тази година. Пак според данните финансирането е изцяло от човек, намиращ се в страна извън ЕС, което неминуемо води до името на Васил Божков. Потвърждение дали обаче става дума точно за него - няма. 

Останалите в престъпната група са: Димитър Топалов - бивш зам.-кмет на Ракитово и настощ общински съветник от Воля, Сергей Димитров, който бе кандидат за депутат от БНО в Благоевград; Страхил Симеонов, който е бил първи в Пазарджишката листа на БНО; Асен Бошнаков - човек с влияние в ромската общност в Пловдив.

Добавени коментари

Европеец публикува:
16 Април 2021 | 09:24
За коя партия са купували гласове?По колко пари са предлагали/давали/в петрички район?

Добавете Вашия коментар

TOP