Бизнесдамата Д. Бацанова иска новата общинска власт в Петрич

05 Декември 2015 | 17:44
5 коментара
Общество
Бизнесдамата Д. Бацанова иска новата общинска власт в Петрич

Бизнес дамата Добринка Бацанова атакува новата общинска власт в Петрич с искане за заместник кмет по образованието и културата да бъде назначен човек от семейството й.

Но тези нейни претенции противоречат на заявеното от кмета Димитър Бръчков още при встъпването му в длъжност правило на ръководните постове да бъдат назначавани не политически лидери или хора от фамилиите им, а специалисти в дадените области. И действително, в противен случай има реална опасност да се образуват нови кръгове на властта от типа на съществуващия по време на управлението на Вельо Илиев кръг „Авалон”.

Формирането на нов такъв кръг може да стане причина обществеността да оттегли доверието си към лидерите на протестите срещу падналия от власт кмет Вельо Илиев, сред които е и Бацанова.

Освен Бацанова лидери на протестиращите петричани бяха Владимир Заечки и Александър Василев от Движение 21, които имаха претенции за зам.-кмет по строителството в община Петрич, но мераците им бяха отрязани от градоначалникът Д. Бръчков. Въпреки заявеното от Бръчков експертно начало във властта Добринка Бацанова продължила да предявява претенциите си.

Информация за това вече започна да изтича в обществото в Петрич, и вече са налице първите негативни реакции срещу подобни искания, предявени от политически лидер.

Добринка Бацанова бе водач на листата за съветници на коалиция „Заедно за промяната” и стана съветничка в общински съвет Петрич. Тя оглави постоянната комисия по образование и култура, която има основната дума при формирането на политиката и финансовите рамки в тази сфера. Телевизията на Бацанова и коалицията, на която тя е лидер, имат значителен принос в свалянето на бившия кмет Вельо Илиев и управлението му. От друга страна, не е забравен конфликтът на Бацанова с управлението на Вельо Илиев, в основата на който бяха кабелите на нейната телевизия и спънките за получаване на стадиона в село Ръждак на концесия. Нещата по проблема с кабелите стигнаха до съда, а въпросът с концесията е пред финал. Обществото продължава да следи с интерес как ще бъдат решени тези проблеми от новото общинско управление. До момента кметът Димитър Бръчков спазва правилото за експертност.

Въпросът е дали политическите лидери ще покажат на обществеността умение да водят диалог и да правят компромиси.

Кога и кои имена ще бъдат обявени за зам.-кметове в община Петрич, остава загадка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Бизнесдамата Д. Бацанова иска новата общинска власт в Петрич
Бизнесдамата Д. Бацанова иска новата общинска власт в Петрич
Бизнесдамата Д. Бацанова иска новата общинска власт в Петрич

Добавени коментари

КИРО публикува:
06 Декември 2015 | 18:48
ИМАТ ПО 2 ВИШЕТА ИСКАРАНИ С ПО 2 БИШЕТА
as публикува:
06 Декември 2015 | 14:14
hahha taq tupa4ka luda li e? to nikoi ot neinoto semeisetvo nqma obrazuvanie ! hahahahah smex na denq!
мнение публикува:
06 Декември 2015 | 13:07
Старата джанта миреса,а сега иска овата джанта щерка й да нареди.Хайде да не говорим по какво е тесен експерт щерката.Земи да си вкараш кабелите под земята мари,па после искай.Затва ли и Лебедо влезна да си опрае поделението
питане публикува:
05 Декември 2015 | 19:49
Бацанка какъв капацитет има за да оглавява въпросната комисия по образование и култура? Опит,стаж,съответното образование 'по специялноста'' или практика в областа на културата и образованието или какво ......? Къде тук е експертноста г-н кмете ?
запозната публикува:
05 Декември 2015 | 18:02
ехе добър ден бръчков да ги разкара всички разни строители бацанки рози и тн.требе да пази место на танев защото той повече нема как да стане депутат а изборите чукат на вратата

Добавете Вашия коментар

TOP