Бившите кметове на Сандански и Банско К. Котев и Г. Икономов извън листата на РБ за 46-о НС

07 Юни 2021 | 17:46
7 коментара
Политика

Бившите кметове от ГЕРБ на Сандански и Банско – Кирил Котев и Георги Икономов, които бяха сред учредителите на отцепилата се от партията-майка „Републиканци за България“, изпаднаха от новата листа, с която хората на Цветан Цветанов ще атакуват парламентарния вот на 11 юли.

През април те заемаха съответно 3-о и 4-о място и преференциалните им гласове сумарно бяха 1/4 от всички, гласували за Цветановата партия. Кирил Котев имаше 468 преференции, а Георги Икономов – 331, при общо 2556 гласа, които републиканците получиха в цялата област и завоюваха почетното 9-о място сред общо 30-те партии, които участваха във вота.

Според източници на „Струма“ двамата сами са отказали по-нататъшно участие в парламентарни избори с тази партия поради явната невъзможност да влязат в новия парламент, тъй като първите 2 места в листата отново се заемат от Цветанов и бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който е и областен координатор на „Републиканци за България“. 

Листата всъщност е силно редуцирана и докато през април в нея кандидат-депутатите бяха 22-ма, сега са едва 9.

От предишните мераклии са останали само 7.

Освен Цветанов и Камбитов в нея са кметът на Скребатно и общински председател на партията в Гърмен Даниела Пидева, която имаше 175 преференции, ЮЗУ преподавателите по физкултура Александър Марков и Даниела Велинова – съответно с по 14 и 12 преференции, бизнесменът Христо Шумаров /22 преференции/ и търговката Радостина Боинска с 15 предпочитания на парламентарни избори за 45-о НС. 

Нововключени са гоцеделчевската партийна активистка Таня Халилова и бизнесменът

Мирослав Хаджиев, които изчерпват листата.в.Струма

Добавени коментари

Владо публикува:
08 Юни 2021 | 15:58
На Икономов може да му се иска да мине в ИТН,но няма кой да го вземе.Да си хваща гората и да не се занимава повече с политика,че го видяхме до къде ни докара.
Слави публикува:
08 Юни 2021 | 15:19
Икономов вече подкрепя ИТН! Опита се да влезе в листата, но и те не са луди да си залепят такова петно! Обещали са му пост след изборите ако им помага и той вече агитира за тях! Владо Кушлев вече лайква всички техни публикации. На тях им е все едно къде са, важното е да се докопат до власт! Да му е честит на Милчо Рахов и на Слави, Георги Икономов!
До банскалията публикува:
08 Юни 2021 | 13:05
ВАЖНОТО Е ,ЧЕ ЦВЕТАНОВ И КАМБИТОВ СА ЖЕЛАНИ ОТ ВСИЧКИ ВМЕРИСАЛИ СЕ ПЕПЕРУДКИ !
Банскалия публикува:
08 Юни 2021 | 12:55
Икономов даже и жена му не го иска вече.
Зевс публикува:
08 Юни 2021 | 09:26
Добре са се усетили Икономова и Котев да престанат да петнят имената си с това на Цвък и тъпата му партиика.
Хаха публикува:
08 Юни 2021 | 09:21
Цецко и Камби отдавна са си баджанаци !
знаещ публикува:
07 Юни 2021 | 20:54
Цецо,защо се срамиш да си вземеш Данито Савеклиева с теб и да си я карате като едно време биз+бизе.То и Насо моге да те замести когато си зает.

Добавете Вашия коментар

TOP