Бившият зам.-областен управител на Благоевград Асим Адемов стана евродепутат

10 Август 2017 | 18:37
0 коментара
Политика

Бившият зам. - областен управител на Благоевград Асим Адемов от днес официално е новия български евродепутат, научи ексклузивно Pirirnsko. com. Това стана ясно преди минути от сайта на българските евродепутати от партия ГЕРБ – http://gerb-epp.info/, който обнови листата си включвайки в редиците си Асим Адемов.

Добрата новина бе потвърдена пред наш репортер и лично от него, Асим Адемов коментира новия си пост така:

„Юридически това ще стане факт на първото заседание на Европейския парламент, което е насрочено в Страсбург между 11 и 14 септември”.

Асим Адемов е сред учредителите на ГЕРБ от 2006 година и заедно с приятели и съмишленици тогава създава структурите на партията в община Гърмен, сочена за бастион на ДПС.

Той е роден на 3 декември 1968 година в Дъбница. Средното си образование завършва в гимназия в Гоце Делчев, след което учи в полувисшия педагогически университет в Кърджали.  Има бакалавърска степен по българска филология от Пловдивския университет, както и магистратура по публична администрация в ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Припомняме, че преди месец, лидерката на депутатите от ГЕРБ в Европейския парламент Мария Габриел официално стана еврокомисар. Тя е и зам.-председател на Европейската народна партия. Това на практика осигури сигурно място в европесйкият парламент на местният директор на училището в гоцеделчевското село Долно Дряново и бивш заместник областен управител Асим Адемов. 

Добавете Вашия коментар

TOP