Бившият кандидат за кмет на Благоевград Людмила Костадинова с емоционална позиция за Северна Македония

15 Декември 2020 | 08:44
0 коментара
Общество

Бившият кандидат за кмет на Благоевград Людмила Костадинова с емоционална позиция:Докато сърби и албанци водят тихичка, подмолна и коварна пропаганда в РС Македония, ние пак дремехме, опиянени от отровата на „солидарност“ и „добросъседство”

Като българка, и още повече от Пиринска Македония, не мога да остана равнодушна към случващия се абсурден конфликт между Р България и Р Северна Македония. А всъщност… дали е абсурден, или е логично следствие от водената некадърна политика и липса на национална стратегия в лицето на нашите „държавници“?! България първа в света призна суверенитета на новосформираната държава „Македония“. И да – това беше един добър ход с оглед на това тя да бъде напълно отделена от бивша Югославия и да не стане отново жертва на сръбския апетит.

За съжаление обаче всичко приключи дотук, защото българските политици, заслепени от алчност и грабежи, далеч не мислеха за българите в държавата, камо ли за тези извън нея.

Категорично казвам и заявявам, че в Македония живеят БЪЛГАРИ, защото тази земя вече приблизително 1400 години е напоявана с българска пот и кръв. Кръвта на така наречените Куберови българи /Хан Кубер е син на хан Кубрат и брат на хан Аспарух/, които са се заселили по тези земи около 680 г. от н.е. За сравнение, античното царство Македония е съществувало от 808 г. пр. Хр. до 148 г. пр. Хр. /според сведенията на гръцките хронисти/. Така че от древните македонци времето /повече от 2000 г./ е пощадило не повече от някой и друг дялан камък, но не и народ или каквато и да било македонска идентичност.

Подлагането на съмнение на този факт е нагла, подла и лишена от почва лъжа. Достатъчно е да чуете езика, да видите бита и обичаите на тези хора, и ще познаете в тях чистокръвни българи.

Умишлено няма да се спирам на доказани исторически факти, защото са толкова много, че могат да бъдат изписани томове литература. Ще си позволя да цитирам само думите на някои „македонски“ национални герои от по-близката по време история, когато след подписването на Берлинския договор населението в Македония и Одринско остава под османско владичество. Това са най-видните дейци на ВМОРО /Вътрешната македоно-одринска революционна организация/, създадена през 1893 г. с цел освобождение и автономия на Македония. Но понеже някои заинтересовани от тънкото изкривяване на историческата истина много удобно се закачат за думата „автономия“, нека им припомним думите на самите учредители на организацията и четническото движение:

Според Хр. Татарчев: „Не можехме да възприемем гледището „прямо присъединение на Македония с България“, защото виждахме, че туй ще срещне големи мъчности поради противодействието на великите сили и аспирациите на съседните малки държави и на Турция“.

Дамян Груев определя целта на организацията по-късно по следния начин: „Ние сме българи и всякога ще работим за обединението на българщината. А всички други формули са етап за постигането на тази цел“.

Тодор Александров: “Ако някой ми каже, че не съм македонец, ще му отрежа езика, ако ми каже, че не съм българин, ще му отрежа главата”.

Гоце Делчев: „Гръцките свещеници и учители са пречка за нас. Дойде време да работим за България, понеже ние всички сме българи. Трябва да работим за България, защото тя ще дойде и ще ни помогне да отхвърлим османската власт“.

Нима е случайност и фактът, че костите на Гоце Делчев са пренесени по време на Първата световна война в България от Михаил Чаков /български военен и революционер, войвода на Вътрешната македоно-одринска революционна организация/?

И тук започва някак неизбежно да се прокрадва логичният въпрос: „Как така изведнъж тези хора забравиха, че са българи, та стигнаха и дотам да горят български знамена?!“. Забравиха, защото… България ги забрави! Докато сърби и албанци водят там тихичка, подмолна и коварна пропаганда, ние пак дремехме, опиянени от отровата на „солидарност“ и „добросъседски отношения“. Дали от собствената ни небрежност и идиотизъм, дали от хлъзгавите „съвети“ на по-мощни сили, които нямат интерес от голяма и силна държава на Балканите – разделяй и владей. И едва сега, като ударени от гръм /Благодаря ти, Боже!/, нашите политици се събудиха и решиха да предприемат нещо срещу умело водената антибългарска политика, пак се намериха група безочливо „надупени“ депутатчета, според които трябва да си натискаме парцалите, защото „миналото не трябвало да пречи на бъдещето“. Дано се удавите в кръвта на всички тези хора, дали живота си за защита на българщината в македонския регион, долни национални предатели!!!

За мен е чест!

ЛЮДМИЛА КОСТАДИНОВА/в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP