Бившият губернатор Владимир Димитров оглави Басейнова дирекция - Благоевград

13 Юли 2021 | 19:55
1 коментара
Общество

Бившият областен управител на Благоевград Владимир Димитров е новият директор на Басейнова дирекция Западнобеломорски район.

Със заповед на МОСВ е отстранен директорът на Басейнова дирекция - Благоевград Момчил Пашов. Уволнен е и шефът на РИОСВ Ангел Георгиев.

Мотивите за детронрането им не се съобщават официално. На мястото на Момчил Пашов, който ръководи Басейнова дирекция от април миналата година, е назначен бившият областен управител в Пиринско и ексшеф на полицейската дирекция в Благоевград, Владимир Димитров. Само преди месец Момчил Пашов бе реабилитиран за конфликт на интереси от Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров. Срещу него бяха разгледани 4 сигнала за неправомерно увеличение заплатата на негова приятел в дирекцията Елена Аргирова. Имаше и други набеждавания, вероятно от негови подчинени. Във всички сигнали се твърдеше, че Момчил Пашов е във фактическо съжителство с колежката си Елена Аргирова, главен експерт в дирекция „Планове и разрешителни“ на дирекцията, и това е в нарушение на чл. 7, ал. 2, т. 1 от Закона за държавния служител.

Според този текст „Не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което би се оказало в йерархическа връзка на ръководство и контрол със съпруг или съпруга, с лице, с което е във фактическо съжителство, роднина по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително“. Дело обаче не бе образувано. Факт е, че Момчил Пашов бе единственият държавен шеф, който бранеше парк "Бачиново" в Благоевград от застрояване на 19 декара от благоевградската червена фирма "Универсал Строй Консулт".

Според доклад на Пашов, в парка не бива да се строи ВИП комплекс с хотел, къщи, басейни, кортове и други екстри, тъй като теренът се намира около водопровода на Благоевград и има опасност от заливане от река Бистрица. Шефът На РИОСВ Ангел Георгиев обаче поведе акция в подкрепа на инвеститора.

Служебният министър на екологията вчера направи още едно уволнение в Благоевград – отстранен от поста си директорът на Регионалната инспекция по околната среда Ангел Георгиев. На негово място пък е назначен бившият горски от Симитли Борислав Докузов.

Добавени коментари

112 публикува:
13 Юли 2021 | 20:13
Толкова безработни млади енергични и най важното учили по специалности и разбиращи материята младежи стоят без работа ,тия червени боклуци назначават пенсионер бивш полицай ,който незнае нищо от естеството на дадената длъжност .Ето затова младите ще емигрират !

Добавете Вашия коментар

TOP