Бившият главен архитект на Благоевград Васил Тинчев назначен в община Радомир

10 Ноември 2021 | 08:00
2 коментара
Общество
Бившият главен архитект на Благоевград Васил Тинчев назначен в община Радомир

Бившият главен архитект на Благоевград Васил Тинчев става главен архитект на община Радомир. Новината съобщи кметът Пламен Алексиев, който вече е подписал заповедта на Тинчев за назначаване. В общината има и нов директор на специализираната администрация, това е Боян Боянов, който е назначен на изпитателен срок. Арх. Васил Тинчев спечели конкурс за гл. архитект на община Благоевград през месец май 2012 г. по времето на кмета Атанас Камбитов. През февруари  2019 г. , малко преди изтичане на втория му кметски мандат, Атанас Камбитов уволни главния архитект с мотив, че е допуснал пропуски при издаване на разрешително за строеж. Заповедта за уволнение бе отменена от административния съдия Иван Шекерлийски като немотивирана и не съдържаща критериите при определяне на вида и размера на дисциплинарното наказание. Арх. Тинчев не е бил изслушан от  кмета, а от зам. кмета Иво Николов, който го е  замествал, което е съществено процесуално нарушение, с което е нарушено правото на защита на арх. Тинчев, тъй като дисциплинарно наказващият орган, в случая кметът, е следвало непосредствено да възприеме обясненията му и да ги оцени.

С тези мотиви уволнителната заповед бе обезсилена, като делото не стигна до ВАС, тъй като не бе обжалвано от следващия кмет Румен Томов, и арх. Тинчев бе възстановен на работа през ноември 2019 г.  Впоследствие и кметът Румен Томов със заповед от 5 януари 2021 г.  уволни арх. Тинчев с мотива, че е получил възможно най-ниска годишна оценка на изпълнение на длъжността за 2020 г.  Архитекът обжалва и спечели и това дело в Административен съд – Благоевград през юни. След това от правния отдел на общината бяха пропуснали срока за обжалване на решението пред ВАС и така трудовият спор приключи само за 6 месеца с окончателен съдебен акт в негова полза. Новият кмет Илко Стоянов изпълни съдебното решение, като в един и същи ден издаде заповед за възстановяването на арх. Тинчев и за неговото пенсиониране.в.Струма

Добавени коментари

7779435 публикува:
08 Март 2024 | 11:48
Тази отрепка рано или късно ще си получи това което трябва.
гражданин публикува:
10 Ноември 2021 | 13:51
До кмета на Радомир Голямо постижение, щом стигнахте до там да наначавате този лилипут с 43 недвижими имоти! Радомирци и бизнесмени, да знаете че този индивид търси за всяко строителство апартамент за него, ако не, няма да се ползвате от възможностите, които имате по закон, няма да подписва никаккви документи.Жалка отрепка, която не спря да краде и изнудва!

Добавете Вашия коментар

TOP