Бившият гард на Галеви Каплата оневинен за палеж на два автомобила в Кюстендил

08 Април 2023 | 09:25
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Бившият гард на Галеви Каплата оневинен за палеж на два автомобила в Кюстендил

След 5 години разследване бившият гард на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата е оневинен за запалване на два автомобила в Кюстендил през 2018 г. на обща стойност 8050 лв. Районен съд в Дупница постанови на заседание в четвъртък, че не са били събрани достатъчно доказателства, че Каплата е извършил палежа. Срещу него бе образувано досъдебно производство преди пет години, давал е показания пред разследващ орган, а три години след палежа е внесен и обвинителен акт срещу  Капланов. Това става след посещение на главният прокурор Иван Гешев в прокуратурата в Дупница по повод изчезването на Янек Миланов през 2020 г.

Както „Струма” писа, тогава Гешев съобщи, че срещу Капланов има висящи досъдебни производства, които ще бъдат довършени и предадени на прокуратурата. Името на дупничанина нашумя около изчезването на гастарбайтера Янек Миланов, на 47 г., от Дупница. В нощта, когато следите му се губят – 31 юли 2020 г., той е заявил пред приятели от блока, в който живее в Дупница, че отива на среща с Васил Капланов. Оттогава няма никаква следа от Янек Миланов. По нареждане на главния прокурор разследването е иззето от РУ на МВР – Дупница и с него се занимава столичната полиция.

Преди няколко месеца прокуратурата разреши на Капланов и съпругата му да си върнат обратно задържания в РУ на МВР джип, в който за последно се е качил Янек Миланов. При обследване на джипа от столични криминалисти, които няколко пъти са идвали в РПУ – Дупница и буквално са разкоствали джипа, не са установени улики срещу В. Капланов.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP