Бивши депутати от Пиринско с нов шанс за парламентарни изяви, този път като сътрудници

21 Февруари 2022 | 18:02
2 коментара
Политика

Трима бивши депутати от Пиринско и виден активист на БСП – Благоевград ще съветват парламентарни комисии и настоящи народни избраници в 47-о НС.

Това става ясно от справка в списъка на нещатните парламентарни сътрудници, където доскоро фигурираха само имената на бившия областен управител на Благоевград Бисер Михайлов, избран за съветник по правните въпроси от депутата от ГЕРБ Росен Желязков, и на столичния адвокат Георги Гайдаров, който ще съветва колегата си от Разлог Иван Димитров, депутат в сегашния парламент от ДБ.

Оказа се, че и други политици, свързани с Югозапада, имат право да влизат необезпокояван в 47-ия парламент в качеството си на сътрудници и да дават съвети.

 Един от тях е благоевградският БСП активист Крум Палапуов. Той е строителен инженер, но ще съветва Комисията по транспорт и съобщения по въпроси, касаещи транспортната инфраструктура. Комисията е 20-членна, а председател й е инж. Борислав Гуцанов от БСП, който е и човекът, предложил на колегата си от Благоевград да им удари едно рамо в законотворческата дейност. 

Като съветник в настоящия парламент е назначен и бившият депутат от Сандански Христо Гушков, който в 46-о НС беше от хитовата тогава партия „Има такъв народ”. Поради изключително краткия мандат на онова събрание Гушков, който е лекар по дентална медицина, така и не успя да се изяви, но съдбата му дава втори шанс за парламентарни изяви, макар и този път като депутатски сътрудник. Изненадващо стоматологът  е посочен като съветник не по здравни въпроси, а по превенция и противодействие на корупцията. Негов работодател е  съпартиецът му от Враца Георги Георгиев.

В НС се връща и бившият депутат от Петрич Георги Динев, който миналата есен неочаквано изпадна от кандидатдепутатската листа на ГЕРБ и до момента беше извън парламента. Това обаче бе за кратко, защото той вече е с карта на сътрудник на монтанската депутатка Ирена Димова. Двамата са си близки още от колегиалния им период в 45-о НС, когато заедно посещаваха изложбите в кулоарите на парламента. Димова е назначила бившия си колега за съветник по регионалното управление, което няма много общо с инженерната му диплома, но пък кореспондира с предишния пост на петричанина, който беше председател на ОбС в южната община.

И друг бивш депутат от Благоевградска листа се връща в парламента. Това е Димитър Делчев, който през април 2021 г. водеше листата на „Изправи се! Ние идваме!“. Делчев има много образования и магистратури, една от които е от Американския университет в Благоевград, всички са свързани с правото, но пък е посочен за съветник към Комисията по здравеопазване, чийто председател е д-р Антон Тонев от ПП./ струма/

Добавени коментари

Банско публикува:
22 Февруари 2022 | 09:02
Мацурев си има достатъчно друга работа, та да се занимава с глупости. А това което направи за града ни и милионите помощи - друг няма да го направи. Изяжте се от яд, глупаци!
Пропуснали сте един публикува:
21 Февруари 2022 | 23:21
Александър Мацурев ще бъде съветник на Стефчо Симитлийски!

Добавете Вашия коментар

TOP