Бившето училище в с. Полена и Здравната служба в с. Брежани стават социални центрове,

05 Юли 2021 | 13:39
2 коментара
Бизнес

Усилен ремонт кипи в бившето училище в село Полена и здравната служба на село Брежани, установи репортерска проверка на „Струма“. Сградите ще бъдат трансформирани в центрове за настаняване от семеен тип, след като в края на миналата година община Симитли получи финансиране в размер на 800 000 лв. от Министерството на труда и социалната политика. Те ще бъдат напълно ремонтирани и реновирани, като практически ще бъде изградена съвсем нова среда, адаптирана за нуждите на хората със специални потребности – ще бъдат изградени асансьори за достъп до сградите.

“Подкрепата на възрастните хора и децата от най-рисковите групи винаги са били приоритет за община Симитли. В двата нови центъра ще бъдат разкрити 100 работни места, с което броят на трудово ангажираните служители в общинските социални домове, които към момента са 200, ще достигне до 300 души”, заяви за „Струма“ кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Паралелно с това в процес на изграждане са два частни хосписа за стари хора в селата Черниче и Ораново, които се строят от фирма „Грома холд“ ЕООД. Ремонтът на сградата на бившето училище в село Черниче, която ще бъде преустроена в дом за възрастни хора, е в активна фаза. Инвестиционното предложение предвижда премахване на част от съществуващите неносещи преградни стени; зазиждане на части от съществуващи фасадни прозоречни отвори до постигане на проектни размери на нови, демонтаж на съществуващи негодни настилки и направата на нови; топлинно изолиране на външните стени, на покрив; подмяна на съществуваща дограма; топлоизолиране на подове; монтаж на отоплителни уреди; изпълнение на нова водопроводна, канализационна и електрическа сградни (вътрешни) инсталации и др. Предвиденият капацитет на сградата е за 34-ма потребители и 5-има души персонал.

Добавени коментари

КАЛАТА публикува:
08 Юли 2021 | 19:34
Това на снимката е бившето училище в Черниче.
Лили публикува:
05 Юли 2021 | 20:46
Поздравления за кмета

Добавете Вашия коментар

TOP