Бившата зам. кметица на Благоевград М. Петрова отпадна от конкурса за член на УС на ЮЗДП

01 Декември 2023 | 09:25
6 коментара
Общество
Благоевград
Бившата зам. кметица на Благоевград М. Петрова отпадна от конкурса за член на УС на ЮЗДП
Комисия от Министерството на земеделието и храните скъса на писмения изпит за член на УС на ЮЗДП бившата зам. кметица на Благоевград в екипа на Илко Стоянов – Мария Петрова. Преди да стане зам. кмет, тя беше одитор в ЮЗДП. Петрова си подаде документите за участие в конкурса още когато бе в общината, а дни по-късно даде оставка и като зам. кмет, за да не се налага новият градоначалник Методи Байкушев да я освобождава. Явно обаче следващата й месторабота няма да е отново в държавното предприятие, защото името й не се появи в списъка на допуснатите кандидати до устната част на конкурса – интервю за проверка на компетентностите, знанията и уменията на кандидата, който ведомството публикува вчера на официалната си страница. В него присъстват само имената на уволнения през октомври член на УС на ЮЗДП Марин Катранджиев и на софийската юристка Мария Маринова, която и в момента е член на съвета.

Условието кандидатите да минат писмената част и да стигнат до третото ниво на конкурса бе концепцията им за развитие на държавното предприятие през следващите 5 г. да получи най-малко 20 точки при оценяване по 6 критерия въз основа на точкова система от 0 до 8 точки. Общата оценка на кандидат по писмената част е средноаритметично от оценките на всички членове на комисията.

В течащия успоредно конкурс за директор на предприятието и двамата кандидати минават напред. Това са настоящият директор инж. Валентин Чамбов и отново М. Катранджиев. И двамата ще получат на имейлите си датата, на която трябва да се явят на интервю. Очаква се резултатите от конкурсите да станат ясни на 6 декември /Струма бг

Добавени коментари

БГ ЛЕНД публикува:
02 Декември 2023 | 21:42
Маре ще ми липсваш . Митко Буболека
Maria публикува:
02 Декември 2023 | 20:29
Mnogo ste zabavni!
Мара Петрова публикува:
02 Декември 2023 | 18:05
Вече първо ще питам от кой началник зависи назначаването и чак тогава ще заголвам сливата...
Гора публикува:
02 Декември 2023 | 10:06
До кога, в ЮЗДП, ще отглеждат милиционера Любе Милев? Този търтей, на голяма заплата и пенсия, без да върши работа за една стотинка.Е, нЕма такава държава..
Дгс публикува:
01 Декември 2023 | 10:35
То там кой вдига крачета и върти дупета расте ! Требва и една проверка на всички вътре да се види , кой отговаря и кой не ! Много без ценз и образование има!! Почваш от горските инспектори та до последната пеперудка!
Фанети Мазакура публикува:
01 Декември 2023 | 09:47
Не е вдигнала краци на правилния началник!

Добавете Вашия коментар

TOP