Бившата съпруга на Каплата получи разрешение от прокуратурата да прибере от двора на полицията иззетите след изчезването на янек Миланов джип БМВ и „Ауди”

03 Ноември 2022 | 21:14
0 коментара
Общество
Бившата съпруга на Каплата получи разрешение от прокуратурата да прибере от двора на полицията иззетите след изчезването на янек Миланов джип БМВ и  Ауди”

Бившата съпруга на Васил Капланов – Петя Николова, е получила разрешение от Окръжна прокуратура да бъдат върнати двата автомобила, отнети от Каплата по време на разследването на изчезването на Янек Миланов от Дупница.

Джипът БМВ, в който за последно е видян Янек Миланов, и лек автомобил „Ауди“ стоят повече от 2 г. в двора на полицията в Дупница.

Във вторник около обяд В. Капланов и бившата му съпруга Петя Николова са пристигнали в полицията в Дупница да си приберат двата автомобила. Те са съсобственици на „задържаните“ автомобили, тъй като са придобити по време на брака им.

Очевидци разказаха, че В. Капланов е вдигнал скандал в двора на полицията, след като направил оглед на джипа и лекия автомобил. Той твърдял, че автомобилите му са ограбени, а една от гумите била спаднала… Заканил се, че ще съди полицията в Дупница.

Семейният адвокат на В. Капланов и на Петя Николова – Ивайло Алексиев, коментира пред „Струма“: „Преди няколко месеца Петя Николова подаде молба в Окръжна прокуратура – Кюстендил да й се върнат от полицията автомобилите, които са иззети, с цел разследването на изчезването на Янек Миланов. При такива ситуации има срок от няколко месеца, в който автомобилите могат да останат в полицията. Този срок е изтекъл отдавна. Автомобилите, след като не са били в движение близо 2 г., едва ли ще могат да се използват“, коментира адвокат Ив. Алексиев.

Както „Струма“ писа, месец след изчезването на Янек Миланов джипът БМВ на Каплата беше иззет и оставен на отговорно пазене в двора на РУ на МВР в Дупница. Няколко пъти криминалисти от София „разкостваха“ джипа с цел да открият следи от изчезналия Янек Миланов. След няколко месеца беше задържано и „Ауди“-то, с което В. Капланов се движи в Дупница.

Повече от 2 г. от Янек Миланов няма следа. Той изчезна на 31 юли 2020 г. след качването му в джипа на В. Капланов.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP