Бивш общински съветник с шивашки бизнес в Сандански задържан за шофиране с 2,35 промила алкохол

01 Април 2021 | 23:51
0 коментара
Любопитно

Бизнесменът и бивш съветник в Общинския съвет в Сандански Илия Георгиев е задържан в следствения арест заради шофиране след употреба на алкохол, инцидентът е отразен в полицейския бюлетин вчера.

На 29 март около 00.10 ч. бизнесменът е бил спрян на пътя между Сандански и с. Лиляново от автопатрул за рутинна проверка. Той е управлявал лек автомобил “Опел”. Адресната регистрацията на нарушителя Ил. Георгиев е в санданското село Лешница. Тестван е с техническо средство дрегер, който е отчел 2.35 промили алкохол в кръвта. Ил. Георгиев е задържан за 24 часа, а случаят е докладван на Районна прокуратура – Сандански Вчера Ил. Георгиев не отговаряше на мобилния си телефон, за да даде своята версия около случая.

Това не е първото прегрешение на пътя на Илия Георгиев, който бе съветник в местния парламент през мандат 2015 -2019 г. от листата на РЗС. На последните местни избори през 2019 г. той не успя да прекрачи бариерата и не влезе за втори мандат в Общинския съвет. Преди 3 години и половина той бе осъден условно с лишаване от свобода и отнемане на свидетелството за управление за половин година. От справка на съда става известно, че Ил. Георгиев вече е реабилитиран и се води като неосъждан. Той е собственик на шивашка фирма в Сандански. в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP