Бивш футболист стана джипи в Бобов дол

12 Януари 2020 | 18:09
0 коментара
Любопитно

Бившият футболист д-р Антон Стойнев е новото джипи в Бобов дол, където до този момент имаше едва двама лекари за население от над 8000 души.

Той ще съвместява дежурствата си Невестино, където също се грижи за здравето на хората в общината.

 Криза с лекарите в Бобов дол има от години, в малките села пък посещението на лекар е блян. От м.г. общината администрация осигури медицинска сестра, която по предварителен график посещава домовете на възрастни хора веднъж седмично, за да им измери кръвното налягане или да им даде консултация за приема на лекарства.

„Няма как да нямаш достъп до медицински услуги. Преди години имаше болница, вече и нея закриха. Няма и лаборатория, където човек да може да си направи изследвания. Всеки знае, че фолкпевецът Борис Дали купи и 3-те етажа на общинската болница. Цялата е негова и в нея щял да прави старчески дом. Останаха само три кабинета, в които се помещават джипитата“, коментираха бобовдолци.

Не са малко хората, които са записани при лични лекари в съседната община Дупница. Казват, че пътуването не ги притеснява, но за най-елементарното изследване или консултация ще трябва да си отделят поне един ден.

„И с трети човек кризата с лекарите няма да отмине. Имаме много малки деца в общината. Като трябва да водя сина ми на педиатър представете си, задължително се налага да взимам отпуск. Възрастните хора пък как се оправят не ми се мисли“, обяснява 34-годишната Петя от Бобов дол, която обмисля варианта да се премести да живее със семейството си в Дупница.

Добавете Вашия коментар

TOP