Битката за губернатор в Пиринско продължава! Политиците в Благоевград предлагат Костадин Хаджигаев като компромисен вариант

23 Юни 2023 | 08:23
5 коментара
Политика
Благоевград
Битката за губернатор в Пиринско продължава! Политиците в Благоевград предлагат Костадин Хаджигаев като компромисен вариант
Политиците в Благоевградско готови на компромисен вариант: Предлагат Костадин Хаджигаев за Областен управител!

Игра на нерви в новото управленско "семейство" ПП-ДБ и ГЕРБ. Все по-ясно се виждат противоречията между първите две политически сили, сформирали правителство, а устоите на брака по сметка се разклащат все повече и повече. Дни наред продължават преговорите за избора на областен управител в Пиринско, а до момента няма светлина в тунела.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов зашлеви коалиционните си партньори, обвинявайки ги, че кадруват безпринципно и даде пример с област Благоевград : Ние в Благоевград сме ги били два пъти повече, как да сложим техен областен управител, честно ли е? Какво да кажа на хората там, заяви Борисов, видимо ядосан от проточилите се с дни ялови кадрови преговори. Безпрецедентно е случващото се с областните управители в цялата страна, които вкупом депозираха оставките си, но стоят на поста. Месец и повече няма никакво раздвижване, няма кадрови смени, не се случват никакви промени от така дългочаканото редовно правителство. Мудното протичане на процесите вече изнервят и двете страни в преговорите, от които до момента не е произтекло нищо, що се отнася до област Благовеград.

Областният управител Стоян Христов е в оставка, но все още ръководи областта, тъй като не могат да му намерят заместник. Продължаваме промяната номинираха свой човек за поста -адв. Методи Байкушев, ГЕРБ сложиха на масата на преговорите името на бившия шеф на тотото в региона Емил Кехайов и преговорите забуксуваха. Лично лидерът на промяната Кирил Петков се възпротивил на това кандидатите да бъдат политически фигури, а да са лица, които са далеч от активна политическа дейност, и така кандидатурата на Байкушев, който беше кандидат за депутат, увисна във въздуха.. И понеже ПП не отстъпиха от него, ГЕРБ склони да се разсъждава около управленската двойка - Методи Байкушев областен, а бившият губернатор Бисер Михайлов- заместник... И двамата са политически фигури. Щом за едните може, защо за другите да не може?!

Противоречията вътре в партиите се задълбочиха- ПП се изправи не само срещу ГЕРБ, но и срещу коалиционните си партньори от ДБ, които се чувстват дискриминирани от поведението на промяната, които не консултират с тях направените предложения. Затова и ДБ подават собствени кандидатури за назначения не само в областна управа, но и по стратегически важните управленски постове в региона. Коя от партиите ще се пребори за областта, това е въпросът, който предстои да получи отговор.

До момента най-често спряганото име за областен управител е това на адв. Методи Байкушев, дали Бисер Михайлов ще склони да му е заместник, или ще бъде намерен друг заместник предстои да се разбере. Байкушев ще е и кандидат за кмет на Благоевград и кадровиците от ГЕРБ, участващи в преговорите, разсъждават около факта, че в губернаторският му пост ще е трамплин към кметския наесен, което е нечестно. Ако ГЕРБ, които все още държат на кандидатурата на Емил Кехайов, който не бил обременен от тежка политическа активност, склонят и приемат Байкушев, то във всички случаи ще настояват Михайлов да е заместник.

И вътре в ГЕРБ има противоречия по отношение на номинацията на Кехайов, но пък до момента не се спряга друга кандидатура, предложена от герберите по места в област Благоевград. Преговорите продължават, продължава и тягостното губене на време в политически пазарлъци. Политическата ситуация в момента е като игра на пинг понг, в която ударите между играчите стават все по- яростни на повърхността и ожесточени " под масата". Докъде ще я докарат "младоженците" и ще успеят ли да запазят "брака си", ще видим. Факт е обаче, че новият политически формат не дава до момента очакваните "плодове", а неразбориите между партньорите са видими от всички. Под сурдинка се коментира, че политиците в Благоевградско готови на компромисен вариант, като предлагат Костадин Хаджигаев за Областен управител!
 
В низините по места вече заговориха, че бракът ще се разпадне и е твърде възможно пак да излезем пред урните... А това означава катастрофа за бедния български народ... Методи Байкушев или кой ще оглави областна управа? Въпросът стои отворен. Днес преговорите продължават.източник:Струма ком

Добавени коментари

МИРОСЛАВ публикува:
23 Юни 2023 | 16:03
ЗАЩО НЕ ХАДЖИГАЕВ ТА ТОЙ Е ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ГЕРБ ТОЙ СИ Е ОТ БЛАГОЕВГРАД ТОЙ Е ЧОВЕКА ДОПРИНЕСЪЛ ИНВЕСТИЦИ ЗА БЛАГОЕВГРАД А НЕ КАТО АНДРЕЙ НОВАКОВ ДА НЕ ЗНАЕ ОТ КОЕ СЕЛО Е ПАЗАРДЖИШКО И СЕ ПРАВИ НА МНОГО ЗАГРИЖЕН ЗА ГРАДА . НОВАКОВ НЕ Е ЖЕЛАН ОТ ДЖУМАЯТА И НЕСАМО А И ОТ ЦЕЛАТА ОБЛАСТ. СТЕФАН АПОСТОЛОВ ДОБРЕ МУ ГО КАЗА В ОФИСА НЕМА КАК ДА СИ ПРАВИ СМЕТКА БЕЗ КРЪЧМАР И ВЕЧЕ СРЕЩИТЕ В НАРОДНООТО СЪБРАНИЕ И ТВАЕ А НЕ С ДАНА ДА СИ ПРАВАТ ИЗМИСЛЕНИ СРЕЩИ С ГЮРОВ.
Ico публикува:
23 Юни 2023 | 12:23
По-добре Хаджигаев, отколкото другите мишоци.
Васе публикува:
23 Юни 2023 | 10:21
Само Възраждане
mmm публикува:
23 Юни 2023 | 08:56
това за хаджигаев е измишльотина на този сайт , в другия такова нещо не пише .. за хаджигаев не е вярно ,сигурно му се иска ...
искра публикува:
23 Юни 2023 | 08:33
е та много правилно хаджигав поне е бил знае и нема да се изложи . по добре хаджигаев от колкото бисер михайлов

Добавете Вашия коментар

TOP