Битката за Благоевград: Бизнесът и хората напускат, кандидатите за кметове се увеличават

23 Октомври 2023 | 14:24
4 коментара
Политика
Благоевград
Битката за Благоевград: Бизнесът и хората напускат, кандидатите за кметове се увеличават

Обещанията на Илко Стоянов, Методи Байкушев, Румен Томов и Атанас Камбитов

В последната неделя преди изборите в „Срещу течението” Евгений Генчев ни показва как протича битката за Благоевград. В града кандидатите за кметския стол са много и често, поне официално, не са партийни.

 

От 1 до 10 - на колко оценяват корупцията в Благоевград

„По мое време – нула. Сега не мога да кажа, но доколкото чувам, не е на много ниско ниво”, посочи кандидатът на „Граждани за общината” Румен Томов.

„Не мога да кажа – хората трябва да кажат. Но за мен е чисто малко - 2. Не мога да дам пример за корупция”, каза Илко Стоянов – кандидат на инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ.

 

„10 вероятно. Не мога да кажа, защото ние не успяваме да създадем истинска активност в Благоевград. Това е проблемът. Корупция може да има там, където има силна икономическа активност. В Благоевград корупцията е причината да нямаме силна икономическа активност”, смята кандидатът на ПП-ДБ Методи Байкушев.

„Мога да кажа следното – за осемте години, когато бях кмет, общината е проверена на 100%. АДФИ има над 6000 страници. Както се казва – търсеха под вола теле. Нито една дума няма за незаконосъобразност, злоупотреби и вреди”, заяви издигнатият от инициативен комитет Атанас Камбитов.

Първият проблем за решаване

„Най-важният проблем за решаване е слабата икономика. По-точно неконкурентоспособната икономика. Един от основните проблеми на Благоевград винаги е бил липсата на индустриална зона”, е мнението на Камбитов.

Кои са нерешените въпроси на Варна според кандидатите за кмет на града

„Ние направихме една индустриална зона между река Струма и магистралата, на равно място. Планирахме всички съгласувателни процедури, трябваше да се промени само общият устройствен план и сега щяхме да имаме индустриална зона с 2500 работни места”, обясни Томов.

„Само за две години очертах най-важното нещо – два индустриални парка, две индустриални зони. Високотехнологична и обикновена. Само за две години постигнах нещо, което го няма над 35 години в Благоевград”, уточни Стоянов.

Добавени коментари

Чичо публикува:
24 Октомври 2023 | 08:00
Къде е евродепутатът от гепи дето ще бъде новия кръстник на Благоевград.
123 публикува:
23 Октомври 2023 | 15:14
В момента да не ти потрябва нещо от общината некомпетентност и корупция цари на всяко ниво,затова пазят постове,че следващото управление ще разкрие всичко,некадърни са и да покрият следите,този път протесния вот ще е към стооянов и компания
леле публикува:
23 Октомври 2023 | 14:50
Що за чудовищна наглост е Убиецът на Благоевград Атанас Камбитов да се кандидатира отново за кмет. Тоя трябва да виси от някоя улична лампа, а вместо това е на свобода, че и се кани пак да управлява.
Победа! публикува:
23 Октомври 2023 | 14:29
ПОБЕДА ЗА ИЛКО СТОЯНОВ - СТАРИЯ НОВ КМЕТ НА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД! ДОСТОЕН ЧОВЕК, ОБРАЗОВАН, ЧЕСТЕН, ДОБЪР И ВИНАГИ МИЛЕЕЩ ЗА ХОРАТА! НОМЕР 75 ЗА ДОБРОТО БЪДЕЩЕ !

Добавете Вашия коментар

TOP