Бисер Михайлов, Областен управител на Благоевград: Необходими са промени в областната транспортна схема

27 Юли 2015 | 09:54
3 коментара
Общество
Бисер Михайлов, Областен управител на Благоевград: Необходими са промени в областната транспортна схема

Необходими са промени в областната транспортна схема, за да решим проблемите на превозвачите. Това каза пред „Фокус“ областният управител на Благоевград Бисер Михайлов по повод проблема с разписанията на част от маршрутните превози в областта.

По думите му, в средата на този месец е била проведена работна среща на която се обсъдил въпросът с проблемните маршрутни разписания, както и изнесената преди това информация, в някои от регионални медии, че той не вземал решение за възстановяване на проблемните маршрутни линии.

Михайлов допълни, че искането, което превозвачите са били отправили към него за промяна в маршрутните разписания, по начина по – който е било депозирано в областната администрация е в нарушение на закона и по специално Наредба № 2.

„Има си ред и законност по – който това да стане, като е необходимо да се направи искане след съгласуване и когато се внесе в Областна транспортна комисия, тя го разгледа и изпрати по каналният ред“, категоричен бе областният управител.

Той допълни, че проблемът може да бъде решен чрез промени на съществуващите предписания или нови предложения в областната транспортна схема, като по време на дискусията всички са се обединили около становището, че трябва да бъде променена сегашната нормативна уредба, свързана с всички транспортни схеми – републикански, областни и общински.

Добавени коментари

Сутеньор публикува:
27 Юли 2015 | 12:46
До кога ще се возим в автобуси и микробуси без КЛИМАТИК. В кой век живеем? Къде са ДАИ?
СОСИП публикува:
27 Юли 2015 | 11:59
ЕДНО ВРЕМЕ КАПИТАНОВ КАТО БЕШЕ ОБЛАСТЕН В БЛАГОЕВ ГРАД НЕ СИ МРЪДНА ПРЪСТА ЗА ТАЯ ТРАНСПОРТНА СХЕМА .ПРЕВОЗВАЧИТЕ ОТ ПЕТРИЧ САМИ СИ ОПРАВИХА ЧАСОВЕТЕ КЪДЕТО ПЪТУВАХА АВТОБУСИТЕ ПО ЧЕТРИ ЧАСА ОТ СОФИЯ ДО ПЕТРИЧ А СЕГА СЕ ПЪТУВА ЗА ТРИ ЧАСА ,
хрис публикува:
27 Юли 2015 | 11:19
дано се заеме областния понеже петричката община само градинки си строи,това няма нищо лошо,но погледни хората от петрич как и с що пътуват в тия горещини ,на никой не му пука ни на вельо ни тия що унищожиха транспорта в петрич,обрекохте не с риск на живота гадове мръсни .

Добавете Вашия коментар

TOP