„Биострой“ в готовност да посрещне първия сняг

06 Ноември 2020 | 10:30
0 коментара
Общество

„И тази година при снегопочистването ще разчистваме на техниката, с която разполагаме. Миналата година закупихме два нови специализирани автомобила, които могат да се използват в централната градска част и за зимно почистване. Като техника сме обезпечени, предвидени са 15 машини за почистване на областния център“ – каза в интервю за Радио Благоевград инж. Васил Бачев, управител на общинската фирма за сметосъбиране, сметоизвозване и снегопочистване „Биострой“. Той уточни, че към момента на склад се съхраняват 120 тона сол, 100 куб. м. луга, магнезиев хлорид, който е необходим за ЦГЧ, тъй като е по-щадящ за новите плочки. Има сключени договори с доставчици, според които  те имат задължение в рамките на 24 часа да доставят нужните количества инертни материали.

Инж. Бачев увери, че са почистени уличните шахти, и в момента се проверява проводимостта им от работниците във фирмата. Използва се специализирана техника от ВиК за отстраняване на отделни проблемни участъци.

При снежна покривка най-напред ще бъдат почиствани главните пътни артерии на Благоевград, подходите към болницата, поликлиниката, ЦГЧ, училищата, както и главните улици вътре в кварталите.

На 27 точки в Благоевград ще бъдат поставени кофи със сол, които да се ползват при необходимост от водачите на моторни превозни средства.

Добавете Вашия коментар

TOP