Бижутер ще строи къщи за гости край Ресиловския манастир

26 Януари 2023 | 12:24
0 коментара
Бизнес
Бижутер ще строи къщи за гости край Ресиловския манастир

Милен Алексиев Димитров от София е изразил инвестиционно намерение пред общинска администрация в Сапарева баня да построи къщички за гости в местността Карагюр в землището на село Ресилово. Той е поискал от Общинския съвет да се преотреди земеделска земя в неземеделска с цел да построи сгради за обществено обслужване.

Милен Александров Димитров е едноличен собственик на фирма за изработка и продажба на бижута с капитал от 4.00 лв., която е регистрирана през 2015 г. в София. Имотът, върху който ще строи, е на метри от Ресиловския манастир.

Кметицата на село Ресилово Мариана Доцина заяви пред репортер на „Струма“: „Почти всички имоти от двете страни на пътя, който води до манастира, са изкупени от столичани и дупничани. През последните няколко години цената на имотите в този район на землището на селото скочи от 5 лв. на 45 лв. за квадратен метър. Селото ни се намира на 5 км от Сапарева баня и е спокойно, което го прави атрактивно за столичани“.

Както „Струма“ писа, адвокат от Русия построи имение в землището на селото, в което е разположена и конюшня с расови коне, които се използват и за туризъм в планината./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP