BG-ALERT в Благоевградска област утре

20 Ноември 2023 | 14:53
1 коментара
Общество
Благоевград
BG-ALERT в Благоевградска област утре

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ –МВР (ГДПБЗН-МВР) е реализирала система за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението BG-ALERT.

Разработен е и публичен информационен сайт www.bg-alert.bg, където ще се визуализират изпратените съобщения от системата BG-ALERT. На сайта се съдържа също допълнителна информация за BG-ALERT, настройки за мобилните телефони, често задавани въпроси и др.

Преди въвеждането в редовна експлоатация на BG-ALERT е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители през мрежите и оборудването на мобилните оператори. След регионалните тестове ще бъде проведен и национален тест на територията на страната.

В тази връзка Ви уведомяваме, че предстоящият тест в област Благоевград ще бъде на 22.11.2023 г. – 12:00 -12:30 ч. Област Благоевград ще бъде включена и в националния тест, който ще се проведе на 29.11.2023 г. от 12:00 -12:30 ч.

Тестовото съобщение, което ще бъде разпространено в съответните региони по дати, се очаква да бъде получено на мобилни устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast Service и ще бъде съпроводено със специфичен звуков сигнал и вибрация, дори и при активиран тих (безшумен) режим на устройството.

Добавени коментари

Льона публикува:
20 Ноември 2023 | 22:09
Ало, Пиринско май не знаете коя дата сме днес?! Днес сме 20-и ноември, а системата за ранно известяваниия в Благоевградска област ще бъде на 22-и ноември (Сряда), утре сме 21-и, сверете си часовниците!

Добавете Вашия коментар

TOP