БФС спря правата на петричкия съдия Ивайло Стоянов

03 Ноември 2022 | 19:07
1 коментара
Спорт
БФС спря правата на петричкия съдия Ивайло Стоянов

Петима арбитри отпадат от съдийските назначения в българския професионален футбол в следващите пет месеца – от днешна дата до 31 март 2023 година. Съдийската комисия спира правата на трима елитни арбитри, както и на двама от ранглистата на Втора лига.

Изненадата е, че един от тях е международният рефер и номер 2 в ранглистата на България, петричанинът Ивайло Стоянов-Сватбата. По ирония на съдбата Ивайло Стоянов научава за решението на стадион „Аноета”, където тази вечер e четвърти съдия на мача „Реал Сосиедад” – „Манчестър Юнайтед” в турнира Лига Европа.

Съобщението на БФС гласи: „Поради зачестилите случаи на недоволство на клубове от съдийски отсъждания в ППЛ Съдийската комисия към БФС, по лично нареждане на президента Борислав Михайлов, анализира работата на реферите ни и реши следното:

Поради незадоволително представяне спира съдийските права до 31.03.2023 г. на Ивайло Стоянов, Георги Димитров и Владимир Вълков (за Първа и Втора професионална лига), както и на Иво Андреев и Димо Димов (за Първа професионална лига).

Ив. Стоянов трябваше да бъде ВАР съдия на съботния мач на „Пирин” с ЦСКА 1948, а в понеделник имаше наряд да свири на срещата между Монтана и Крумовград от Втора лига.struma.bg

Добавени коментари

ВиК публикува:
04 Ноември 2022 | 08:54
Да го духа сега

Добавете Вашия коментар

TOP