БФС покри топ рефера на Пиринско Ив. Стоянов след воплите „Престъпление, престъпление“ на боса на „Славия“ В. Стефанов

01 Септември 2022 | 08:27
0 коментара
Спорт
БФС покри топ рефера на Пиринско Ив. Стоянов след воплите  Престъпление, престъпление  на боса на  Славия  В. Стефанов

Съдийската комисия на БФС покри топ рефера на Пиринско Ивайло Стоянов след воплите до небесата „Престъпление, престъпление“ на боса на „Славия“ Венцеслав Стефанов и последвалия вой на наставника на белите Златомир Загорчич след загубата с 0:1 от „Арда“. Отговорните фактори в централата извадиха петричкия международник от нарядите в предстоящите кръгове на Първо и Втора лига без коментар по добре изпитаната рецепта „докато страстите се уталожат“. Претенциите на славистите се въртяха около отсъдената и отменена след преглед на ВАР дузпа в тяхна полза и неотсъдената в техен ущърб в друга ситуация. „Не ни дадоха две дузпи. Абсолютно чисти и кристално ясни. При първата пет минути гледа как да я отмени, след като сам я отсъди, а после, за очевидна игра с ръка на Желев, гледа само 30 секунди и веднага прецени, че не съществува, въпреки че е очевадна. Това е умишлено и се прави срещу „Славия“ нарочно. Това, че Стоянов се е обаждал да се извини на наши играчи, няма да върне мача. Убиват ни желанието“, беснееха в лагера на най-стария столичен клуб.

„Пирин“ пък получи стар познайник за главен арбитър на възловия сблъсък срещу Ботев“ /Вр/. За трети път през сезона с орлетата се засича Станимир Тренчев, но за сефте със свирка в уста. В предните два случая синът на легендата на петричките комити Лозан Тренчев-Льони беше отговорник за системата за видеоповторения, като и двата бяха в морската ни столица Варна – за визитите срещу „Спартак“ /1:1/ и „Черно море“ /0:1/, след които срещу него никой не произнесе скверни слова. На стадион „Христо Ботев“ утре вечер като резерва на триото на терен пристига екзекуторът на петричките комити във вторник срещу „Етър“ в Симитли Венцислав Митрев. Пред монитора във вана на ВАР със задача да следи тънките ситуации със засадите пък сяда лайсменът със значка на ФИФА Мирослав Максимов от Сандански. Благоевградското присъствие в елитната група през уикенда се ограничава до назначението на Георги Иванов, който поема функциите на ВАР съдия в Битката за Пловдив на Лаута в помощ на Волен Чинков.

Второто поредно домакинство на „Беласица“ отново във вторник е поверено на Мартин Марков, който преди по-малко от година блесна с чутовен гаф именно във втория ешелон, който вероятно ще го следва до самия край на кариерата му. Столичанинът си лепна срамно петно на мача между „Марица“ и „Хебър“, след като подмина нарисувана дузпа в полза на пазарджиклии и спести червен картон на извършителя на нарушението в 10-та мин., когато защитникът на домакините Ангел Грънчов изрита жестоко Октай Хамдиев при резултат 0:0, а впоследствие вкара първия гол и пловдивчани спечелиха с 3:1.

М. Марков пристига в Симитли с чутовен гаф в сака си
Петричката половинка на тандема международници от Пиринско Ив. Стоянов изпадна от нарядите в професионалния футбол, а М. Максимов сяда във вана на ВАР. в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP