Безстопанствени животни блокират АМ Струма с часове, жители недоволстват

17 Януари 2024 | 12:53
2 коментара
Общество
Благоевград
Безстопанствени животни блокират АМ Струма с часове, жители недоволстват

Безстопанствените животни, които се разхождат свободно в близост до път Е79 и АМ „Струма“, са предпоставка за пътни инциденти. За това алармираха за пореден път в „Денят започва“ по БНТ жители на Бобошево.

 

Стадата от коне и крави блокират пътя с часове почти ежедневно. Жители излязоха, за да изразят недоволството си.

 

„Проблемите са от 7,8 години вече. Има безстопанствени животни, пуснати на свобода по парцелите на хората. Унищожават огради, овощни дръвчета, в къщите започнаха да влизат вече. Никой не иска да поеме отговорността“, разказа Георги Георгиев, жител на Бобошево

 

По думите му подадените сигнали са хиляди, но от БАБХ „не искат да си свършат работата и да спазят вл.139“, категоричен е той.

„Случаите са много и наистина трябва да се вземат спешни мерки, защото някой може да пострада“, посочва кметът на общината Стефан Тачев.

 

Безстопанствени животни в Кюстендилско също унищожават продукцията на земеделците, което води до огромни загуби.

Десетки животни има на земеделските земи и около главния път за Банско. Въпреки наличието на високи мантинели, животните намират начин и излизат на главния път.

Добавени коментари

vili публикува:
18 Януари 2024 | 06:06
elate v razlog da vidite kravite na stoi4o manzyrov kak taka mu se davat subsidii a te sa kato skeleti i
Животните не са безстопанствени! публикува:
17 Януари 2024 | 21:34
Безстопанствените животни са в паламенто и в министерския съвет! Те се интересуват само от собствените си джобове как повече да се напълнят.Стъпят ли на върха на властта и забравят какво са обащавали по села и паланки преди изборите.След всеки избори все по-лошо става!

Добавете Вашия коментар

TOP