Безсрочни заявления за социални услуги в Банско

24 Януари 2018 | 15:30
0 коментара
Общество

Община Банско сключи важно споразумение с Агенцията за социално подпомагане.

Благодарение на него гражданите - лица и деца с увреждания и лица над 65 г с ограничения или невъзможност за самообслужване, ще могат отново да се възползват от социалните услуги личен асистент, социален асистент и домашен помощник.

Услугите се предоставя на базата на оценки на индивидуалните потребности като се спазват принципите за равни възможности и недопускане на дискриминация. Тези, които са ползвали услугите по проект „Независим живот в община Банско” не подлежат на ново класиране. Те трябва да подадат единствено заявление, че искат да продължат да ползват услугите.

За ползватели на социалната услуга личен асистент, социален асистент и домашен помощник могат да кандидатстват хора с трайни увреждания, нуждаещи се от постоянна грижа / обслужване, в т.ч. деца с трайни увреждания, отговарящи на едно от следните изисквания: хора с увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужване;

хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване; самотно живеещи тежко болни лица;

семейства на деца с увреждания.

Срокът за подаване на заявления е постоянен.

За лични асистенти, социални асистенти и домашни помощници могат да кандидатстват лица в трудоспособна възраст, отговарящи на едно от следните изисквания:

безработни лица; трудово заети лица: наети или самонаети, които могат да извършват допълнителен почасов труд;

неактивни лица (студенти или придобили право на професионална пенсия за ранно пенсиониране - в трудоспособна възраст), които могат да извършват допълнителен почасов труд.

Процедурата за подбора им включва явяване на интервю и участие в среща/и с одобрени потребители за избора им на лични асистенти, социални асистенти и домашни помощници.

Образци на документите могат да се получат всеки работен ден от 8.00-17.00 часа в стая №305 на община Банско, както и да бъдат изтеглени от официалния сайт - www.bansko.bg.

Резултатите на класираните кандидати ще бъдат обявени на информационното табло в кметството и на официалния сайт.

Добавете Вашия коментар

TOP