Безплатни учебници за всички ученици от догодина

10 Март 2022 | 16:36
1 коментара
Общество
Безплатни учебници за всички ученици от догодина

Учебниците по образователната подготовка от 1-и до 12-и клас ще бъдат безплатни от учебната 2023/2024-а. Това заяви образователният министър акад. Николай Денков в отговор на въпрос на депутата Мукаддес Налбант дали предстоят промени в постановлението за безплатните ученици.

„В коалиционното споразумението е разписано, че ще бъдат осигурени безплатни учебници за всички ученици по общообразователните предмети до края на обучението. Обсъждахме дали да влезе в бюджета, който беше приет наскоро, но се оказа, че чисто технологично нямаше как да подготвим учебниците по този режим за следващата учебна година. Затова дискусията с министерството на финансите приключи, че ще включим този процес с актуализацията и ще стартираме процеса, така че безплатните учебници да могат да влязат в употреба от учебната 2023/2024 –а”, заяви министърът.

Той уточни, че след актуализацията на бюджета ще бъдат направени и изменения и допълнения, с които да  бъде регламентирана тази възможност.

По време на изслушването си в образователната комисия акад. Денков обясни още, че МОН стартира предглед на учебните програми, който трябва да бъде готов до края на учебната година, а летните месеци ще бъдат прегледани и учебниците. 

Добавени коментари

Цветелина публикува:
13 Март 2022 | 05:26
Супер

Добавете Вашия коментар

TOP