БЕЗПАРИЧИЕ: Без военен парад за Гергьовден

20 Април 2022 | 12:08
2 коментара
Култура
БЕЗПАРИЧИЕ: Без военен парад за Гергьовден

Няма да има военен парад на Гергьовден. Предвижда се да се извърши единствено водосвет на бойните знамена пред Паметника на Незнайния воин в София. 

Това заявиха от Министерството на отбраната пред „Телеграф“. Това ще е трета година по ред, в която няма да има тържества в чест на Деня на храбростта и Българската армия. Първите две мероприятия бяха отлагани заради пандемията от Ковид-19. 

Вертолет 

Една от основните причини да няма парад тази година е липсата на пари за организирането му. Освен това бойците били ангажирани с учения на НАТО и ЕС, както и с помощ на МВР по охрана на границата, коментираха военни. За да почетат празника обаче, от МО ще организират ден на отворените врати.

Активен серум за третиране на пигментни петнаEdna.bg

[Активен серум за третиране на пигментни петна]

Така например всички фенове на рейнджърската професия ще могат да влязат в 68-а бригада специални сили, Механизираната бригада и т.н. Пред тях командоси ще показват уменията си. 

Първоначално било обсъждано дали да не бъде пуснат по традиция вертолет, който да прелети над София с трибагреника, но предложението към момента било отхвърлено. 

Танкове

Последният военен парад с техника се проведе през 2018 г., когато министър беше Красимир Каракачанов. Тогава той изкара танкове, БРДМ-и, БМП-та и всякакви ракети на жълтите павета. Хората видяха и бронирани джипове „Хамър“, с каквито изпълняват задачи рейнджърите на мисии, както и Пустинни котки, каквито има на границата за някои задачи. 

В небето пък прелетяха изтребители, вертолети и дори самолетите „Пилатус“. Най-големият хит обаче беше, че в триъгълника на властта маршируваше и рота от македонски войници.

Добавени коментари

Петрич публикува:
20 Април 2022 | 15:19
Нямаме, техника, това което го имаше вече е на пепел в Украйна.
Въведете име... публикува:
20 Април 2022 | 12:11
Че какво има да се покаже, а? Сигурно преснобоядисани, стари коли и танкове ли?

Добавете Вашия коментар

TOP