“Безопасна и здрава среда”, насочена към подобряване и осигуряването на подходящи условия за живот и туризъм в село Баня

27 Септември 2023 | 09:41
0 коментара
Общество
Благоевград
Безопасна и здрава среда”, насочена към подобряване и осигуряването на подходящи условия за живот и туризъм в село Баня
Като част от инициативата “Безопасна и здрава среда”, насочена към подобряване и осигуряването на подходящи условия за живот и туризъм в село Баня, г-н Иван Гюров (ВрИД Кмет на Община Разлог) и г-жа Магда Първанова (кмет на село Баня) извършиха проверка на състоянието на “Здравната служба”, електропреносната мрежа в селото и техническите възможности за подаване количество вода към крайните потребители.
Днес кметовете посетиха сградата на “Здравната служба” и обсъдиха идейния проект за нейната реконструкция. Плановете на Община Разлог, включват подобряване здравното обслужване, чрез изграждане на модерен здравен медицински център, в който освен зъболекарски услуги и такива на общопрактикуващ лекар, да се предостави възможност за денонощно медицинско обслужване и отварянето на спешен център. След реализиране на проектните дейности, Община Разлог ще отдаде помещения под наем, с цел упражняване контрол върху правилното използване на центъра.
Г-н Гюров и г-жа Първанова обсъдиха и предприетите мерки за предотвратяване на честото прекъсване на електричеството и понижаване на напрежението.
“Изградено е нов електропровод от подстанция Разлог до с.Баня, като до 2-3 месеца се очаква да бъде въведен в експлоатация, с което да осигурим качествено електроподаване.” – коментира г-жа Първанова.
По време на обиколката кметовете получиха и информация, че след изграждането на временен авариен водопровод над селото, количеството питейна вода е достатъчно за нуждите на всички крайни потребители.
“С дейностите, реализирани през месец август, към днешна дата има възможност за подаване до 90 литра/секунда – количество питейна вода. Правейки съпоставка върховото потребление на гр. Разлог е 70 литра/секунда. Уверяваме местното население, че дори след като се изградят всички нови обекти в с.Баня, ще има достатъчно количество вода за всички потребители. Като освен това продължава и съгласуването на основния проект за нов водопровод до селото.
Основните дейностите, насочени към подобряване средата на живот и туризъм в село Баня, гарантират развитието на разложкото селце, като едно предпочитано място за Спа и балео-туризъм не само в България, но и на Балканите.” – коментира г-н Гюров.

Добавете Вашия коментар

TOP