Безобразие! Благоевградчанка купи четири банички за 9 лв., отсече: „Ще сигнализирам КЗП”

24 Януари 2019 | 15:38
0 коментара
Общество

Четири банички, купени за закуска на стойност от "скромните" само ... 9 лв. едва не приседнаха в гърлата на благоевградчанка и съпруга и, научи Pirinsko.com

Младата жена, която е от квартал „Струмско” сама сигнализира за случилото се в медията ни, като обясни, че въпросните  закуски купила от иначе елитния магазин „Земя и хляб” в Благоевград рано тази сутрин.

„Няма такова безобразие и наглост. По принцип, доста често пазарувам от въпросния магазин разни неща. Тази сутрин реших да купя за себе си и съпруга си и закуски от него, тъй като ми се сториха апетитни и пресни. Фактът, че току що ги изкараха от пекарната съвсем топли пък ме провокира допълнително за да ги купя. Какво беше учудването ми обаче, когато на касата ми казаха, че трябва за двете т.наречени порции от по два броя да заплатя 9 лв. Поисках обяснение, затова какви са тези цени, при положение, че реалната цена на една такава закуска купена от баничарница в града е 1лв., максимум 1,20 ст. Дамата на касата повдигна рамене и вежливо ми каза, че цените при тях са такива. Искам дебело да подчертая, че в случая не става въпрос толкова затова, че съм дала 9 лв. за баничките, колкото за ФАКТА, че тези закуски изложени на витрината в магазин „Земя и хляб” не са с реалните си цени под тях, а с цени за грамажа им. По този начин собственикът на веригата подлъгва клиентите и ги поставя пред свършен факт, когато вече са на касата”, убедена е потърпевшата благоевградчанка.

Екип на медията ни опита да се свърже с управителя на магазин „Земя и хляб”, но за съжаление безуспешно, тъй като телефонът ме бе изключен.

Жената обаче е категорична, е ще сигнализира за случая и Комисията за защита на потребителите /КЗП/ в областния център на Пиринско и ще настоява в магазина да бъде извършена проверка.

Добавете Вашия коментар

TOP