Без особена избирателна активност и без сериозни нарушения на балотажа в Благоевград

04 Юли 2021 | 21:07
0 коментара
Политика

Балотажът в Благоевград премина без сериозни нарушения, без жалби, и без сигнали за купуване на гласове. Сигнал обаче дойде в комисията за напрежение между членове на комисия в село Рилци, посочва NOVA.

Още в ранните часове на деня се видя, че избирателната активност няма да скочи в сравнение с първия тур. Както и преди седмица, към урните отиваха основно възрастни хора. С машините те се справяха добре, противно на много очаквания.

Благоевград избира кмет на втори тур

Най-ниска е била избирателната активност в секцията в квартал "Предел" в Благоевград, където са гласували около 7 процента от имащите право на глас. 

Вторият тур на частичните кметски избори се следи с особен интерес, защото вотът се възприема като генерална репетиция преди парламентарния вот на 11 юли.

"Изборният ден в общината започна нормално. В 120 секции се гласува с машини. В тях има 174 машини, с които няма проблем към момента", заяви председателят на Общинската избирателна комисия Мартин Бусаров. 

По думите му двама членове на избирателна комисия се успали и не били навреме при отварянето на секция, но всички комисии са били в пълен състав час след началото на избориния ден. Бусаров изрази надежда, че за разлика от първия тур избирателната активност ще бъде по-висока. 

Рекордно ниска избирателна активност на кметските избори в Благоевград

Няма регистрирани жалби и нарушения, съобщиха от РИК в града. Единствено в две от секциите за кратко е било спряно машинното гласуване, тъй като избирателите са избурзали и са изтеглили предварително разписката, която излиза от машината. Това е наложило краткото спиране на устройствата и тяхното настройване. 

Добавете Вашия коментар

TOP