Без недостиг на козунаци за Великден

14 Април 2020 | 18:16
0 коментара
Бизнес

Продоволствената сигурност на държавата по отношение на хляба и хлебните изделия е абсолютно гарантирана, съобщи председателят на  Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС) Мариана Кукушева в предаването „Плюс-минус” по Нова телевизия. 

Във връзка с наближаващия Великден, тя обясни, че в момента у нас започва да се произвежда „великденският хляб – козунакът”.

„Няма никакви сътресения по отношение на доставки на материали или доставка до големите вериги”, категорична беше Кукушева.

Според нея възможният скок в цените на козунака е вследствие на високите изисквания, които трябва да бъдат поддържани – покупката на дезинфектанти и  предпазни средства за служителите и колите, превозващи хлебните изделия.

По отношение отпадането на сектора „Хляб и хлебни изделия” от финалната версия на постановлението на Министерството на земеделието, което задължава търговските вериги да предлагат регионални храни, председателят на  НБСХС коментира, че се изключени, тъй като инвестициите в хлебопроизводството са изцяло български.  

„Единствено хлебопроизводството и хлебопроизводителите са навсякъде – те имат пряк достъп и присъствие на пазара. Ние сами извършваме своята логистика, нямаме централен склад за готовата си продукция”, обясни тя.

Добавете Вашия коментар

TOP