Без 1000 лв. за джипитата, ако не слагат ваксини

19 Май 2021 | 14:57
0 коментара
Общество

Личните лекари, които отказват да поставят ваксини, няма да получавт допълнителните 1000 лв. за работа на първа линия. Това съобщиха от НЗОК. До момента няма официално постъпили сигнали за подобни нарушения, мярката е превантивна. Става дума за лични лекари, които отказват да поставят препоръчителни ваксини срещу ковид при изявено желание от пациентите, включени в листата им. В такива случаи джипитата няма да имат право да получават средства за работа при неблагоприятни условия по повод обявената епидемична обстановка.

Удължава се и срокът, до който медиците ще получават допълнителните 1000 лв. Средствата за възнагражденията бяха отпуснати на едно от последните заседания на предишния кабинет. Тогава бяха гласувани 83 млн. лв. за май и юни.

Изплащането на бонусите по принцип важи до три месеца след края на епидемичната обстановка. Засега тя свършва на 31 май, в близките дни служебният кабиент трябва да каже дали ще има ново удължаване. Здравният министър Стойчо Кацаров обясни, че, ако се предприеме такова, то ще е точно заради плащанията, които са обвързани с пандемията.

Добавете Вашия коментар

TOP