Берое победи Пирин на старта на новия сезон

15 Юли 2023 | 08:40
0 коментара
Спорт
Благоевград
Берое победи Пирин на старта на новия сезон

"Аржентинският" Берое започна новия сезон в еfbet Лига с победа. Заралии надвиха с 2:1 като гости Пирин в Благоевград в първата среща за новата кампания у нас. Старозагорци стигнаха до успеха след обрат с два гола на френския си нападател Вини Трибуле в края на първата част и малко след подновяването на играта. Преди това "орлетата" бяха повели след гол на Даниил Кондраков в 22-ата минута. 

Домакините изиграха много силно първо полувреме, в което пропуснаха няколко отлични възможности за гол чрез Кондраков и Владимир Медвед. В продължението на първата част обаче Трибуле се възполва от грешка в защитата и изравни след центриране от корнер. Пет минути след почивката нападателят вкара втори гол, след който тонусът на играчите на домакините значително спадна. 

Срещата започна с по-активни действия на домакините. В 3-ата минута "орлетата" отнеха топката в центъра и подеха опасна контраатака, която завърши с удар на Александър Бучков от около 20 метра, но топката премина покрай вратата. Две минути след това шут от далечна дистанция на Христо Попадийн беше безкрайно неточен. 

В 12-ата минута Владимир Медвед центрира от пряк свободен удар и насочи топката към далечната греда, където Борис Тютюков се размина на сантиметри с кълбото. Осем минути след това Берое отправи първия си удар към вратата на Пирин. Заралии изпълниха заучено пряк свободен удар, като Симеон Мечев центрира за Жорди Говеа на границата на наказателното поле. Левият защитник опита удар от воле, който обаче беше нечочен. 

Пирин поведе в 23-ата минута. "Орлетата" получиха право да изпълнят фал на 20-22 метра фронтално срещу вратата. Дмитро Семенив чукна топката към Даниил Кондраков, който с шут в долния десен ъгъл направи вратаря безпомощен. 

Малко след това Говеа навлезе в наказателното поле отляво и опита удар от малък ъгъл, но Максим Ковальов се справи и спаси. В 36-ата минута Семенив шутира от около 30 метра, но не затрудни особено Родриго Ачинели. 

Две минути по-късно Ковальов се отличи с решителна намеса. Вини Трибуле се оказа сам срещу украинския вратар, който обаче предвидливо излезе, като попречи на нападателя да нанесе удар, след което улови топката. В 41-ата миута последователни удари от няколко метра на Медвед и Кондраков бяха блокирани от защитници в бяло. Две минути след това Борис Тютюков напредна с топката и пусна към Медвед в наказателното поле. Беларусинът потърси близкия ъгъл, но топката премина покрай гредата. 

В 45-ата минута Медвед и Кондраков направиха двойно отляво, което позволи на беларусина да навлезе в наказателното поле и да опита силен удар, но Ачинели се справи. Малко след това и Кондраков шутира извън наказателното поле, но не затрудни вратаря на гостите. 

Във втората минута на добавеното време Берое изравни. Вини Трибуле беше изпуснат на далечната греда след центриране от корнер. Французинът отправи удар с глава и с помощта на гредата вкара за 1:1. 

Пет минути след подновяването на играта заралии стигнаха до пълен обрат. Пирин сбърка след изпълнение на тъч и позволи на своя съперник да контраатакува. Майк Севайос получи извеждащ пас, навлезе в наказателното поле и потърси на далечната греда Трибуле. Французинът изпревари излезлия Ковальов и вкара за 1:2. 

В 53-ата минута Иван Тасев опита удар от над 30 метра, но след рикошет Ачинели улови без проблеми. Десетина минути по-късно Борис Тютюков се справи със Симеон Мечев и опита удар от около 15-20 метра, но доста неточно. 

В 71-ата минута Трибуле беше изведен зад отбраната от Мечев и прати топката във вратата, но попадението беше отменено заради засада на френския нападател.

В 83-ата минута Берое можеше да реши всичко в мача. Енцо Еспиноса намери Тонислав Йорданов на точката за изпълнение на дузпа. Нападателят пое топката, обърна се и отправи силен удар, който Ковальов изби. Кълбото се озова в Трибуле, който обаче от 5-6 метра стреля в .... тъч. 

Три минути по-късно най-активният от Пирин през второто полувреме Тютюков опита удар от границата на наказателното поле, но стреля много слабо и Ачинели улови. Малко след това Кондраков получи с гръб към вратата, обърна се и отправи удар по диагонала, с който вратарят на гостите се справи. 

Добавете Вашия коментар

TOP