Бербатов: Значително повече от 280 клуба се подписаха за изборен конгрес

13 януари 2022 | 08:00
0 коментара
Бербатов: Значително повече от 280 клуба се подписаха за изборен конгрес

"Вчера в деловодството на БФС бяха внесени подписите на 280 клуба за изборен конгрес. Събраните декларации са значително повече от внесените в БФС, което показва всеобщото желание за промяна. Любопитно ще бъде дали и този път ще се наложи намесата на съда и чрез него да бъдат спазени Уставът и законът, или ръководството на футболната централа ще бъде коректно спрямо своите членове и безпрекословно ще спази волята им". Това обяви кандидатът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов, след като вчера екипът му внесе подписка в деловодството на централата за промяна в дневния ред на редовния конгрес на 18 март.

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов изрази намерение на конгреса през март да не се гласува отново за ръководство и президент на централата, но Бербатов и екипът твърдят, че са събрали подписите на повече от 1/3 от клубовете-членове на Футболния съюз, което означава, че отново ще има такъв избор.

"Конгресът на 18 март ще бъде изборен! Уважаеми футболни хора, вчера в БФС бе внесена подписката на голяма част от клубовете-членове на футболния съюз с искане конгресът, свикан за 18 март 2022 г., да освободи действащото ръководство на БФС и да направи легитимен избор за ново ръководство. До тази подписка се стигна след умишленото „миниране“ на решенията на конгреса през миналата есен. Тогава ръководството на БФС допусна умишлено сериозни нарушения на Устава с цел да не се стигне до легитимни решения и старото ръководство да остане служебно на власт още няколко години. Недоволни от това, голяма част от клубовете поискаха на редовния конгрес, планиран за 18 март 2022 г., да може да освободи действащото ръководство и да избере ново", обяви Бербатов в социалните мрежи.

"Както повелява Уставът, конгресът трябва да премине по точно определен от клубовете дневен ред, гарантиращ законен избор на ново ръководство. Вчера в деловодството на БФС бяха внесени подписите на 280 клуба за изборен конгрес. Събраните декларации са значително повече от внесените в БФС, което показва всеобщото желание за промяна. Сега Изпълнителният комитет на БФС трябва, както е по устав, да направи необходимото, за да организира и проведе конгреса на футболния съюз на 18 март 2022 г., точно както е описано в декларациите на клубовете. Любопитно ще бъде дали и този път ще се наложи намесата на съда и чрез него да бъдат спазени Уставът и законът, или ръководството на футболната централа ще бъде коректно спрямо своите членове и безпрекословно ще спази волята им", допълва той.

"Припомняме, че на последния конгрес умишлено и напълно незаконно делегатите на немалък брой клубове не бяха допуснати да участват. Появи се информации за заплахи и репресии от страна на зоналните и областните ръководители на БФС. Наложи се дори да бъде търсено съдействие от прокуратурата. Ясна е волята за промяна и все повече клубове я изразяват смело – с имената и лицата си. Ние от Екипа на Димитър Бербатов призоваваме ръководството на БФС да изостави недемократичните практики от миналото и да позволи на своите членове свободно да изразяват волята си и да участват активно в създаването и управлението на футболния живот в България. Всичко това минава през организацията и провеждането на честен конгрес, който да даде началото на желаната от цялата футболна общественост в България ПРОМЯНА". /БГНЕС


Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?