Бербатов: Клубовете са направили своя избор и оттук нататък вече пожелаваме успех на Георги Иванов

15 Март 2024 | 20:16
0 коментара
Спорт
България
Бербатов: Клубовете са направили своя избор и оттук нататък вече пожелаваме успех на Георги Иванов

Димитър Бербатов, който губи за втори път изборите за президент на Българския футболен съюз, поздрави Георги Иванов, който спечели четиригодишен мандат днес. Иванов събра 235 гласа, за Бербатов останаха 181. Михаил Касабов остана трети с 35, а общо 469 делегати гласуваха.

На 12-и октомври 2021-а година Бербатов загуби от Борислав Михайлов, а от този момент до днес водеше почти постоянна кампания. 

"Клубовете решиха, това е тяхно право. Избраха президент, трябва да уважим избора им. Те решиха, че някой друг трябва да поеме тази отговорност и ние трябва да я уважим. Затова бяхме вътре, наблюдавахме процесите. И когато се стигна до решаващия момент, видяхте. Ние го поздравихме. Пожелахме успех, такава е волята на клубовете. Аз лично не видях нищо нередно, клубовете са направили своя избор и оттук нататък вече пожелаваме успех на Георги. Той си обяви изпълкома, а накрая каза, че оставя едно място за нашия екип. Аз лично мога да говоря за себе си, питайте Мартин и Стилиян. Но като влезеш в изпълкома, ти трябва мнозинство. Ти като влезеш сам човек, нищо не можеш да направиш и следователно няма и смисъл. Един човек не може да е коректив", заяви Димитър Бербатов.

Клубовете решиха, това е тяхно право. Избраха президент, трябва да уважим избора им. Те решиха, че някой друг трябва да поеме тази отговорност и ние трябва да я уважим. Затова бяхме вътре, наблюдавахме процесите. И когато се стигна до решаващия момент, видяхте. Ние го поздравихме. Пожелахме успех, такава е волята на клубовете. Аз лично не видях нищо нередно, клубовете са направили своя избор и оттук нататък вече пожелаваме успех на Георги. Той си обяви изпълкома, а накрая каза, че оставя едно място за нашия екип. Аз лично мога да говоря за себе си, питайте Мартин и Стилиян. Но като влезеш в изпълкома, ти трябва мнозинство. Ти като влезеш сам човек, нищо не можеш да направиш и следователно няма и смисъл", заяви Димитър Бербатов.

След това той беше попитан какъв знак е този вот, той отговори: "Трябва да уважим решението на клубовете. Дали ни харесва или не, а и дали на вас, това е друг въпрос. Няма смисъл да опитваме в момента. Нека да дадем време на новия президент, точно сега е влязъл и да опита да работи".

"Аз ще гледам отстрани и се надявам нещата да тръгнат в правилна посока. Има достатъчно неща, с които аз ще се занимавам. Така че това, което зависеше от нас, го направихме. За съжаление не винаги в живота има хепи-енд, но ние няма от какво да се срамуваме. Вървим с високо изправени глави, защото дадохме всичко от себе си и по правилния начин".

"Винаги като изгубиш битка е нормално да има разочарование. Ние сме състезатели и никога не е хубаво това чувство. В известен период ще правим разбор за това, което направихме. Всичко, което беше необподимо, го направихме. Клубовете определиха техния кандидат и той е Георги Иванов. Все пак е част от ръководството на БФС и явно продължава тенденцията да няма промяна. Но това ще го разберем в последствие", каза Бербатов.БТА/Атанас Василев

Добавете Вашия коментар

TOP