Бербатов: Как да съм вицепрезидент на хора, които са ми опоненти

21 Януари 2024 | 11:47
1 коментара
Спорт
Благоевград
Бербатов: Как да съм вицепрезидент на хора, които са ми опоненти

„Няма как да бъда вицепрезидент на хората, които са ми опоненти. Това означава да оставя екипа си. Зная с какви хора работя. Три години показваме постоянство в тази битка, която на моменти е мръсна, черна, кална. Вече сме почти накрая, затова не бива да сбъркаме в последните крачки. Трябва да бъдем обединени“. Това заяви кандидатът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов пред БНР.

„Сегашните ръководители в БФС не могат да се оправят с необходимата документация и затова от търговския регистър на два пъти им връщат документите за вписването на Михаил Касабов като президент на централата. Те са свикнали да правят нещата си по техен начин и да не се съобразяват с никого. Те могат да използват правото си да обжалват, но не мисля, че ще имат успех. Когато документите не са изрядни, би било абсурдно някой да ги вземе насериозно. Не могат да очакват, че номерата им ще минават постоянно. Право е на Михаил Касабов да бъде временно изпълняващ длъжността президент на БФС.

 

Сега процедурата се забави, но в крайна сметка се случи. И поздравления за Михаил Касабов, защото това е правилното нещо. Той изпълни това, което е по устав и закон. Очаквам Михаил Касабов да встъпи в длъжност и той да свика изпълком, а след това да се насрочи дата за конгрес на БФС. Конгресът не трябва да се проведе в този хотел, където е насрочен, а в НДК. Това е мястото, където трябва да се проведе този конгрес. Трябва да се премести в НДК, за да се проведе както трябва – така го правят ФИФА, УЕФА. Срамно, тъжно, долно ще е, но целта на БФС Борислав Михайлов да си остане на власт“, каза Димитър Бербатов.

„Разлив не съм имал с Георги Градев. Спорове сме имали. Той имаше други намерения – да се занимава с шах. Явно е променил решението си. Нашата кампания е бъде позитивна, ползотворна. Който иска да се кандидатира за президент, е добре дошъл. Всеки, който е уверен, да заповяда. Програмите са почти еднакви. Те се покриват в повечето неща. Трябва да се работи много. Зависи какъв екип си направил. Но това ще се види след конгреса. В един екип винаги ще има разногласия.

 

Избрал хората си около мен, но всички имаме плюсове и минуси в себе си. Не ми се иска кандидат-президентите да се плюем, да се нападаме. И аз има какво да кажа, но целта е да се обединим и конгреса да се проведе по начин, по който трябва. Идва следващ конгрес, ние се готвим сериозно. Имаме преднина от три години, в които се готвим.

Искам да се организира такъв конгрес, че който и да спечели след това, да започне да работи. А не след конгреса да има ново обжалване и пак да влезем в същата ситуация, каквато сме сега. Този конгрес трябва да се проведе прозрачно. Неприсъствието на журналисти автоматично казва ние си правим нашите схеми. Ако вие не бъдете допуснати, ще бъде сигнал, че искат да продължат да си правят схеми и тарикатлъци“, добави той.

Добавени коментари

Фен публикува:
21 Януари 2024 | 13:26
Ти не си за президент?! Айде подкрепи Пирин!!! Но не ти бягаш от феновете!!!

Добавете Вашия коментар

TOP