Бербатов: Имаме идея как младите да влизат по-бързо в професионалния футбол

23 Февруари 2024 | 09:57
0 коментара
Спорт
България
Бербатов: Имаме идея как младите да влизат по-бързо в професионалния футбол

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов за пореден път подчерта, че основната цел на неговата програма развитието на детско-юношеския футбол. Според Бербатов младежите не знаят как да направят стъпката към професионалния футбол.

„Целта на развитието на нашата програма и на българския футбол е развитието на младите. Искам да направим така, че младежите по-бързо да влизат професионалния футбол. Младите често пъти не знаят как да направят тази крачка, ние имаме идея да помогнем за това“, смята Бербатов.

 „Положението ни е трагично, затова трябва да гледаме от чужди модели, това е реалността. Някой ден може да се случи така, че да гледат и от нас. Надявам се всички останали кандидати за президент да се срещнат с вас и да направят обиколка в България, защото смятам, че това е уважение“, добави още той.

Освен това в стратегията на Бербатов е заложена и дискусия за промяна на формата на първенствата, както и преразглеждане на телевизионните права. „Обсъждаме нов формат на първенствата, това трябва да се случи чрез дискусия с клубовете.“

„Целта е продуктът футбол да се реализира и да се играе по правилния начин. Относно телевизионните права ще бъдат преразгледани, защото футболът в момента се гледа най-много по телевизията“, смята още Димитър Бербатов.

Междувременно официално бе издигната кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС.

Добавете Вашия коментар

TOP