Бензиностанциите в Гоце Делчев свалиха цените на горивата

31 Октомври 2017 | 21:26
0 коментара
Общество

Шофьорите на автомобили в Гоце Делчев бяха приятно изненадани вчера, след като бензиностанциите в града свалиха цените на горивата, макар и с малко.

Литър от най-предпочитания бензин А95 вече струва 2,06 лева, което е понижение с три стотинки спрямо цената му от миналия месец. Газта пък е поевтиняла с цяла една стотинка и вече се продава за 1,07 лева.

Дизелът в големите вериги е на цена 2,09 лева за литър и запазва цената си, а обогатените бензин Ecto A95 и ECTO дизел – съответно 2,22 и 2,39 лева за литър.

Припомняме, че преди месец жителите на града бяха попарени от ново увеличение на цените на горивата. Бензин А95 тогава поскъпна с 4 стотинки – от 2,05 на 2,09 лева за литър. Газта от 1,02 лева скочи на 1,08 лева.

Въпреки поевтиняването Гоце Делчев продължава да държи първенството по най-високи цени на горивата, коментират водачи на автомобили. В сравнение с другите градове в региона бензинът, дизелът и газта в града са по-скъпи с 3 до 8 стотинки.

През лятото десетки шофьори от града и региона се събраха на протест и поискаха да разберат защо плащат най-скъпо за бензин. Те започнаха подписка, която изпратиха до омбудсмана Мая Манолова и Комисията за защита на потребителя. Отговор от двете институции така и не се получи…Струма

Добавете Вашия коментар

TOP