БЕЛЯ: Непослушен съсед разшири двора си с багер и предизвика свлачище в Якоруда

23 Ноември 2022 | 13:20
1 коментара
Общество
БЕЛЯ: Непослушен съсед разшири двора си с багер и предизвика свлачище в Якоруда

Собственик на къща в Якоруда решил, че е безопасно с багер да поразшири двора си и накрая активирал свлачище, с което съседната къща може да падне върху неговата, предаде NOVA.

„Опитах се с добро да им кажа да не копаят, защото ще падне всичко. Започнаха да ми викат”, каза Хюсеин Сирачки.

Хората опитали да се разберат със съседа си и го помолили да спре с изкопните дейности. Той не ги чул и не след дълго багерът причинил щети. Все по-често започнали да падат земни маси, докато накрая постройките и сградите се оказали с напълно компрометирани основи.

Собственикът на имота обясни, че е започнал да копае с багера, защото ската се свличал още преди това и той просто искал да изгради подпорна стена. След това обаче дошло недоволството на семейство Еврови и сега дейностите са стопирани. За да се продължат, е необходимо съгласието на всички съседи. Докато то не бъде постигнало, строежът се води незаконен. 

От Община Якоруда обясниха, че са проверили случая и са установили, че построяването на новата стена действително е незаконно строителство. Нещо повече – необходимо незаконно строителство, защото ако не се завърши е напълно възможно още тази зима няколко къщи да рухнат. 

Добавени коментари

Лютви Х. публикува:
26 Юли 2023 | 11:57
2023 | 11:03 Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ

Добавете Вашия коментар

TOP