Белица скърби: Почина д-р Янка Кошова

17 Ноември 2021 | 14:48
6 коментара
Общество
Белица скърби: Почина д-р Янка Кошова

Малко повече от година след като Ковид-19 отне живота на обичаното лекарско семейство Вакльови, Белица отново потъна в скръб. Още един достоен и обичан лекар – д-р Янка Кошова, изгуби битката с коварната болест. Черната вест за загубата бе съобщена на обществеността в Белица чрез социалните мрежи от секретаря на читалището в града Мая Падарева, която написа:

„Белица изгуби изключителен лекар и човек с голямо сърце! С огромна мъка споделяме печалната вест, че ни напусна д-р Янка Кошова. Скръбта ни е огромна, защото губим една изключителна личност – лекар, професионалист, човек, отдаден изцяло на своите пациенти, на медицината, на семейството и на добруването между хората. Д-р Кошова не спираше да развива своя дълъг професионален път, независимо от трудностите. Тя беше и ще е пример за професионализъм и вяра, че науката в медицината е движещата сила в живота ни. Д-р Кошова беше ярък пример на общопрактикуващ лекар – специалист с огромно желание за професионално израстване, пример за последователно следван път с грижа към хората. Белица изгуби един голям лекар и добър приятел!“.

Стотици изказаха своите съболезнования към семейството за огромната им загуба.

Д-р Кошова преди няколко дни е била приета за лечение в МБАЛ – Разлог, след като е дала положителен тест за Ковид-19. Състоянието й се е влошило и завчера тя е транспортирана за лечение в столицата, но за съжаление малко по-късно е изгубила битката с коварната болест. 

Въпреки завидната си възраст – 79 години, д-р Кошова продължавала да практикува и никога не е отказвала помощ на пациент. Дори коварният вирус не я е отделил от благородната й професия, била е уважавана и обичана от своите пациенти.

Това е петият медик, който община Белица губи от началото на пандемията. В края на лятото миналата година целият Югозапад бе покрусен заради загубата на лекарското семейство Муса и Ава Вакльови, и сина им Емил Вакльов. Миналата година вирусът отне живота и на фелдшер в Спешен център – Банско, също от Краище.

Добавени коментари

Feredin Mollov публикува:
18 Ноември 2021 | 01:05
Поклон ! Невероятен човек .Лекувала ме е още като съм бил бебе, тя имаше една вътрешна светлина, с която грееше
Белица публикува:
17 Ноември 2021 | 23:13
До Али Пъво съболезнования за др Кошова, наистина невероятен човек и лекар Но ти господин Али ли си незнам кои си селяк меризлив тук ли е място да пишеш кой на кой гръб си прави пиар и то да има нещо такова ок но тва са тъпи селски комплекси на един мишкар
Али публикува:
17 Ноември 2021 | 18:39
БОГ да я прости. Жалко, че такива лекета ксто кмета Радко сега ще си направят ПР на нейна сметка, жалко и че не го хванаха какво прави през изборите
Селянин публикува:
17 Ноември 2021 | 16:03
Тъжно наистина! Д-р Кошова, беше личен лекар на моето семейство, ние аме мусюлмани, НО д-р Кошова не правеше разлика между етносите. Съболезнования на семейството и, но тя има добър наследник и това е нейната дъщеря д-р Караджова!
МИЛЕВА публикува:
17 Ноември 2021 | 15:41
СВЕТЛА ПАМЕТ!ЗАГУБАТА НИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМА.
Аделина публикува:
17 Ноември 2021 | 15:00
Дълбок поклон ! Да почива в мир и светлина!

Добавете Вашия коментар

TOP