Белица ремонтира улици и пътища, укрепва дерета и сменя улично осветление

25 Декември 2023 | 11:21
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Белица ремонтира улици и пътища, укрепва дерета и сменя улично осветление

Шест стратегически обекта в община Белица ще бъдат финансирани с одобрените с приемането на Закона за държавния бюджет капиталови разходи по инвестиционната програма за общински проекти. Общата сума на средствата е над 14 милиона лева.

Ще се ремонтира и реконструира улична мрежа на територията на общината и ще се подменят водопровод и канализация за 4,5 милиона лева. Ще се извърши реконструкция на пътя, който води от жп гара Белица до селата Краище, Лютово, Бабяк и Орцево, прогнозната сума е 4 милиона лева.

 

Ще се изгради и пътен участък от 2,2 километра от пътя до Парка за мечки над Белица, предвижда се инвестицията да е в размер на 2 226 000 лева. В село Краище предстои укрепването на 6 дерета, а дейностите ще струват 1,5 милиона лева.

Одобрен е и проектът за корекция на река Белишка, а заложените финансови средства за това са 1 315 000 лева. Община Белица ще модернизира и уличното осветление, ще се монтират икономична лампи с селата Горно Краище, Бабяк и Дагоново. Прогнозата е, че за тези дейности ще се вложат 727 400 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP