Белица изпрати камион и 2 буса с помощи, в Сандански обявиха списък с най-необходимото за пострадалите, община Петрич осигурява транспорта на събраните от БЧК помощи

09 Февруари 2023 | 12:49
0 коментара
Общество
Белица изпрати камион и 2 буса с помощи, в Сандански обявиха списък с най-необходимото за пострадалите, община Петрич осигурява транспорта на събраните от БЧК помощи

„Вчера от Община Белица натоварихме един камион и два буса с помощи за пострадалите в Турция, които отпътуваха за Хасково и оттам за нашите братя и сестри в Турция. Благодарим на всички отзовали се! Сърцата ни, мислите ни и молитвите ни са с целия турски народ.

Сърдечни благодарности на всички жители на община Белица! Съпричастността и човешка реакция към пострадалите от опустошителните земетресения в южната ни съседка Р Турция и пострадалите там братя и сестри заслужава почит и уважение. Действията на хората от цялата община показва за пореден път, че доброто в нас съществува. Всевишният да приеме добрината на всички, а на пострадалите и техните близки да дава сабор (кураж). Молим се. Поклон!“, пише в емоционален пост на страницата на Община Белица кметът Радослав Ревански.

Община #Сандански започва дарителска кампания в подкрепа на засегнатите от земетресенията в Турция и Сирия. Може да подкрепите кампанията, като дарите стоки от първа необходимост на обособения пункт, който се намира в Спортна зала – Сандански. Пунктът е отворен от вчера и ще работи всеки ден от 09:00 ч. до 18:00 ч. Телефон за контакт с пункта: 0882 050128.

В момента най-неотложни са нуждите от:

– семейни палатки и спални чували;

– походни легла и одеяла /нови/;

– спално бельо /ново/;

– батерии и фенери;

– отоплителни уреди за палатки;

– хигиенни материали;

– нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки.

Екип от Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението в Сандански е заминал вчера в Турция в подкрепа на засегнатите от земетресението.

Община Петрич ще окаже съдействие на общинската организация на БЧК в кампанията, отворена от вчера за дарения, които ще бъдат за пострадалите при земетресението в Турция и Сирия.

В разговор с председателя д-р Бойка Радева е уточнено, че има нужда от съдействие за транспорт на събраните помощи в Петрич до следващ пункт, както процедира БЧК.

Дните за превоза, който ще осигурява Общината, ще бъдат определяни от председателя на БЧК. Всеки съпричастен с трагедията може да направи своето дарение. Пунктът на БЧК в Петрич се намира в сградата на ГУМ /вход от североизточната страна, до паркинга/.

Най-нужни в този момент са:

– нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;

– спално бельо; топли завивки; хигиенни материали (за лична хигиена).

Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания. Това изрично се уточнява от централата на Български червен кръст.

Българският червен кръст откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Добавете Вашия коментар

TOP