Белгиецът, съдил се с Атанас Камбитов заради пресевната в Дрангово купи стария Обреден дом в Петрич

22 Ноември 2020 | 09:29
3 коментара
Общество

Белгиецът, съдил се с Атанас Камбитов за 20 000 лв., купи стария Обреден дом в Петрич, за да прави кооперация.

Белгиецът стана известен в общината с делото, което друга негова фирма – „Ваджо транс България“, води преди десетина години срещу фирмата на тогавашния депутат от ГЕРБ и последващ кмет на Благоевград Атанас Камбитов „Камбитов и син“.

Искът на Керкхове срещу Камбитов беше за 20 000 лв., които белгиецът платил на депутата като гаранция, когато наел от Камбитов пресевната инсталация в Дрангово. Много бързо белгиецът обаче преценил, че договорът не му е изгоден, и завел дело.

Поредната жилищна кооперация с магазини и офиси ще се появи на мястото, където допреди няколко години беше старият Обреден дом на Петрич. Собственик на сградата с кокетно дворче пред нея в центъра на южния град стана белгиецът Джон Джос Ванде Керкхове, който от десетина години има бизнес в общината. Въпреки че миналата година хората от квартала внесоха в предишния Общински съвет подписка с молба общината да не продава Обредния дом, а да направи в парцела трафопост и градинка за децата им, съветниците гласуваха за продажбата. Теренът от 648 кв.м с построени върху него хангар, депо, гараж и двуетажна сграда бе оценен за малко над 50 000 лв.

Белгиецът започна съгласуването на инвестиционното си предложение от името на фирмата си „Ваджо имо България“ ЕООД, която е регистрирана в Петрич през 2010 г. Според градския План за регулация и застрояване в района е разрешено строителството на сгради до 15 метра с един нежилищен етаж и 20% озеленяване.

В момента Джон Джос Ванде Керкхове живее в голяма къща в с. Ръждак и се препитава главно с транспорт – внася камиони от САЩ.

Добавени коментари

Директен публикува:
24 Ноември 2020 | 16:29
Как може г-да управници?? Парцел от 600 кв метра в центъра на Петрич с двуетажна сграда за 50000 лв. Срамота. Еми да бяхте организираи търг аз да го вземих. Педали нещастни
Венци публикува:
22 Ноември 2020 | 11:41
Е какаво да пишат, пак са копирали от в. Струма
Пишете всичко което е свързано с Неделчо публикува:
22 Ноември 2020 | 09:39
Аха този дто си нямал нищо общо с пресевнта на Дрангово пишете, пишете, защото на прокуратурата ще им трябва много много доказателства.

Добавете Вашия коментар

TOP