Белезници за семейство сводници, жриците им заработвали до 100 лева на час от масажи

10 Юни 2020 | 14:10
0 коментара
Криминално

Мъж и жена от пловдивското село Брестовица са арестувани от полицията по подозрения за сводничество. Двамата били закопчани по време на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпленията, свързани със склоняване към проституция и държане на огнестрелни оръжия, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив.

Семейството сводници били задържани на 9 юни. 39-годишният мъж и със 7 години по-младата от него жена живеели на съпружески начала. Те набирали жени за сексуални услуги, като публикували обяви в интернет със съдържание, че търсят масажистки за „хепиенд масажи“. Установено е, че за тях са работили четири жени, на възраст от 20 до 30 г. Те предлагали сексуални услуги в т.нар. салони за масаж, които се намирали в приземни входове на жилищни сгради. Студиата били с отделни входове, за да се гарантира анонимността на посетителите. Тарифата, според сексуалната услуга, варирала от 60 лв. до 100 лв. От тях жените получавали половината. 

Служителите на отдел „Криминална полиция“  съвместно с екип на Специализираните полицейски сили при ОД на МВР – Пловдив са извършили претърсвания на пет адреса в Пловдив и в село Брестовица във връзка с досъдебното производство. Иззети са сексуални  атрибути, пистолет със заличени номера, боеприпаси, разписки за плащания, мобилни телефони и др. По делото се извършват процесуално – следствени действия, като при наличие на доказателства за виновността на лицата и съобразно указанията на наблюдаващия прокурор предстои повдигане на обвинения по чл. 159а  ал. 2 т. 6 във вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Добавете Вашия коментар

TOP