Белезници за двама спипани с оръжие, дрога и антики

10 Ноември 2023 | 12:58
0 коментара
Криминално
Благоевград
Белезници за двама спипани с оръжие, дрога и антики

Двама мъже влязоха в ареста след полицейска акция в санданското с. Плоски. Проверени са две жилища и прилежащи към тях дворове и пристройки.

В едно от жилищата, обитавано от 31-годишен мъж от селото са намерени: фотокапан, две оптики за дългоцевно оръжие, радиостанция и кутия с прибори за почистване на дългоцевно оръжие. В прилежащ към къщата двор е открит хартиен чувал, съдържащ около 0,90 грама канабис, а в плевня в двора – череп на животно, закрепен на дървена подложка. В ползвани от лицето лек автомобил „Мицубиши" и товарен автомобил „Рено Рапид" са намерени две регистрационни табели, електронна везна и дървена окръжност със закрепени животински рога. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

При извършена проверка на второто жилище и прилежащи към него двор и пристройка в с. Плоски, обитавани от 59-годишен мъж от същото село, от органите на реда са открити: глинен съд с намиращи се в него метални предмети, носещи белези на културно исторически ценности, две ловни оръжия, които не са регистрирани по надлежния ред, около 39 патрона и металдетектор. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена ОП-Благоевград и е образувано досъдебно производство.

Добавете Вашия коментар

TOP