Белезници за двама благоевградчани за нелегален трафик на цигари без бандерол

16 Декември 2022 | 11:27
0 коментара
Криминално
Белезници за двама благоевградчани за нелегален трафик на цигари без бандерол

Двама благоевградчани са обвинени за нелегален трафик на цигари без бандерол.

Седмица след задържането на Велислав Панайотов и Йордан Ортакчийски, от пресцентъра на вътрешното министерство са похвалиха за конфискуваните над 2 милиона къса от марката "Карелия".  Както вече и звестно кашоните с цигари от Гърция бяха открити в склад на благоевградското Аптечно управление, нает от Ортакчийски и Панайотов без договор седмица, преди показната акция в областния център.

По същото време специализирана акция била проведена и в столицата, съобщиха от МВР с голямо закъснение.

В хода на разследването са установени и иззети 2 019 200 къса цигари без български акцизен бандерол, 5 грама кокаин, 83 780 лева и 3360 евро, 4 мобилни апарата със СИМ карти, автомобил „Мерцедес“ и товарен „Ивеко“.

Припомняме, магистратите в Районен съд-Благоевград определиха миналата събота постоянни мерки за неотклнение спрямо двама благоевградчани, участвали в канал за трафик на цигари. Заседанията са засекретени за медиите, тъй като са приложени СРС.

Ортакчийски и Панайотов са внесли нелегално от южната ни съседка над 80 кашона. Разтоварили ги в склад, нает от бившия деректор на ДФЗ - БлагоевградГеорги Качев. Арестуваните са имали шивашки цех на териоторията на Симитли.

Добавете Вашия коментар

TOP